23948sdkhjf

Forskningsbygning modtager diamanthæder

Som den første DGNB-certificerede bygning herhjemme har en bygning på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby gennemgået en fuld proces for at få anerkendelsen Dgnb Diamant. Den gives, når et bæredygtighedscertificeret byggeri har en særlig arkitektonisk kvalitet, lyder det fra Arkitektforeningen.

Med de store vinduer og den åbne indretning er det nemt at se, at her er et sted, hvor der bliver arbejdet med prototyper og materialeanalyser, lyder det fra arkitekt-fagdommerne bag diamant-tildelingen.

Udviklingen af Diamant-uddelingen er blandt andet sket i samarbejde mellem Green Building Council Denmark og Arkitektforeningen.

- Arkitektonisk kvalitet handler både om funktionalitet, rumlighed, holdbarhed og æstetik. Når bygningen afspejler brugernes adfærd - og med gode materialer får skabt en bygning, hvor man kan lide at være - vil den holde længere og dermed være langt mere bæredygtighed, siger Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at Dgnb Diamant-certificeringen sikrer, at den arkitektoniske kvalitet får samme vægt som de tekniske løsninger.

"Også den ny bygnings samspil med DTU’s klassiske gule murstensbyggeri, den fleksible ruminddeling, god akustik og valget af robuste materialer er elementer, som dommerne fremhæver", lyder det fra Arkitektforeningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125