23948sdkhjf

Arkitekterne inviterer flere faggrupper indenfor

Som en håndsrækning til de mange relaterede fagfolk, der arbejder professionelt med byggeri, by og landskabsudvikling og har en særlig passion for arkitekturen, åbner Arkitektforeningen nu det nye tværfaglige netværk Forum for Arkitektur.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Målet er at styrke samarbejdet på tværs af de mange forskellige fagligheder, som arbejder professionelt med arkitektur og det byggede miljø – og derigennem styrke den arkitektoniske kvalitet.

– Med Forum for Arkitektur ønsker vi at invitere flere faggrupper ind for at få flere perspektiver på arkitekturens kvaliteter og blive endnu skarpere på den værdi, det tilfører, siger Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, i pressemeddelelsen.

– Det vil ikke alene knytte båndet mellem de forskellige faggrupper, men også være med til styrke arkitekturens stemme, både i faglige sammenhænge og i den brede debat, påpeger han.

En del af arkitektfamilien

Om baggrunden for det nye forum peger Arkitektforeningen på en analyse fra 2021, som viser, at mange af de faggrupper, som kommer med en anden uddannelsesmæssig baggrund end cand.arch, savner et fagligt fællesskab omkring arkitekturen. 

Det kan Arendse Bardram Noes, som er programleder for Forum for Arkitektur, nikke genkendende til:

– Jeg er ikke arkitekt, men er uddannet cand.soc. fra Plan, By og Proces på RUC, og jeg har altid beskæftiget mig med processer, der direkte eller indirekte spiller ind i arkitekturens verden. Derfor har jeg, lige fra jeg blev færdig med min uddannelse, følt mig lidt hjemløs og savnet et sted, hvor jeg kunne udvikle mig fagligt sammen med andre i faget og samtidig styrke mit netværk, siger hun.

Det nye fællesskab er da også for alle, der beskæftiger sig professionelt med byggeri, by og landskabsplanlægning - lige fra bygningskonstruktører og ingeniører til antropologer, kulturgeografer, økonomer eller noget helt andet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094