23948sdkhjf

Nye tagrender skal se gamle ud

Zinktagrender er særdeles populære i disse år. Det gælder naturligvis til ældre huse, der skal renoveres på den rigtige måde, men også i nybyggeriet vinder zink større...
Zink er det oprindelige materiale til tagrender, så det passer godt til den danske bygningskultur og bliver kun smukkere med årene. Det skyldes zinkens evne til at danne en mat, grålig patina.

Netop patina er blevet et nøgleord inden for byggeriet i disse år. Alt for mange eksempler på dårlige byggematerialer gennem årene har gjort, at folk i dag efterspørger kvalitetsmaterialer, der ældes med skønhed.

Der findes også tagrender på markedet, der har et såkaldt zinklook. Det er ståltagrender, med en zinkfarvet plastbelægning. De ligner godt nok zink fra starten, men ægte zinkpatina, det får de aldrig.

Udseendet alene gør det naturligvis ikke. Zink er da også særdeles modstandsdygtigt over for det danske vejr – og det gælder også havgus, hvilket ikke er uinteressant i et land omgivet af vand.

Hvis man sammenligner hvor mange års garanti mod gennemtæring, der gives fra tagrendeproducenterne, vil man således se, at tagrender med stål har den laveste levetid.

På Plastmo’s zinktagrender af massiv zink er der fx hele 20 års garanti mod 12 år på ståltagrender. I kystnære områder er det bedste alternativ til zink derfor plasttagrender, hvor en producent som Plastmo yder hele 25 års garanti på tagrender som fås i flere farver i en miljøvenlig pvc.

Kilde: Plastmo

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094