23948sdkhjf

NCC bygger Performers House

Dansere, skuespillere, ingeniører, håndværkere, jurister og arkitekter skal arbejde tæt sammen om at skabe de inspirerende rammer for Performers House, som i fremtiden bliver en del af...
Projektet er fra starten udviklet i et tæt samarbejde mellem kunstnere og byggefolk.

– NCC blev involveret i processen på et meget tidligt tidspunkt, hvor vi havde idéen, men hvor vi endnu manglede at skaffe penge til byggeriet. NCC har udvist et meget stort engagement i projektet og har været til stor hjælp undervejs - med alt fra rådgivning om byggemulighederne til udarbejdelse af ansøgninger om midler til projektet, siger Lars Ilum fra Performers House.

Fonden Realdania, Århus Amt, Kulturministeriet og en lang række andre virksomheder og fonde har sponsoreret de 60 millioner kroner, det koster at realisere den nye højskole. Arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen er kåret som vinder af en arkitektkonkurrence om byggeriet med et markant projekt, der udnytter den arkitektoniske synergi mellem det bevaringsværdige industriminde og funktionen som skole for moderne scenekunst.

Højskolen skal nu videreprojekteres og opføres som et åbent partnering-projekt, der er en struktureret samarbejdsform, hvor kunde, rådgivere, arkitekt og entreprenør i fællesskab løser byggeopgaven. Partnering er baseret på et tillidsfuldt samarbejde, hvor alle spiller med åbne kort, og hvor alles fagkundskaber supplerer hinanden gennem hele byggeprocessen.

– Det er blevet et flot byggeprojekt - og det har været inspirerende at se det vokse op helt fra starten. Det er spændende at deltage i et byggeri, som på alle måder er nytænkende, og hvor man arbejder sig frem til resultaterne i en fælles proces, siger sektionsdirektør Palle Bjerre Rasmussen, NCC.

Det nye bygningskompleks til Performers House er tilpasset Papirfabrikkens historiske kontekst og kommer til at bestå af tre hovedelementer: Den gamle kedelbygning, et nyopført hus samt et udendørs byrum, der skaber interaktion mellem højskolen og det øvrige område, der blandt andet byder på cafémiljø, biograf og mediehus.

– Det nye hus bliver enkelt i formen med et moderne kraftfuldt udtryk. Selve huset beklædes med en rustrød stålkappe. Mest markant bliver de to store scener, der helt bogstaveligt vil få Performers House til at åbne sig mod byen, når skodderne slås op, og projektørerne bliver tændt. Den gamle kedelbygning, som bliver indgangen til Performers House, får lov at stå med sin rå skønhed og sine historier, for at understrege kontrasten mellem det nye og det gamle, forklarer indehaver Bjarne Hammer fra Schmidt, Hammer & Lassen.

Byggeriet ventes begyndt til efteråret og højskolen står færdig cirka et år efter.

Fakta om Performers House:

Beliggenhed: Papirfabrikken, 8600 Silkeborg
Bygherre: Performers House
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Bygherrerådgiver: Rambøll
Arkitekt: Schmidt, Hammer & Lassen K/S
Rådgivende ingeniør: DRI Gruppen A/S
Samlet byggeri: 3.600 kvadratmeter
Byggeperiode: Efteråret 2005 til efteråret 2006

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093