23948sdkhjf

Første spadestik til udvidelsen af Musikhuset Aarhus

Torsdag den 18. august tager kulturrådmand Torben Brandi Nielsen det første spadestik til udvidelsen af Musikhuset Aarhus. ”En ny epoke i Musikhusets historie er nu..."
”En ny epoke i Musikhusets historie er nu på vej til at blive realiseret. Udvidelsen af Musikhuset vil få stor betydning for den kulturelle udvikling i Århus, og når byggeriet står færdigt, har Musikhuset en række faciliteter, der er enestående i Danmark og blandt Europas bedste”, siger Hans H. Hansen, Musikhuset Aarhus.

Han deltager i mærkedagen sammen med afdelingschef Peter Thorsgaard fra Entreprenørfirmaet A. Enggaard, arkitekterne Klaus Toustrup og Mads Møller fra Arkitektfirmaet C. F. Møller, Erik Jensen fra Ingeniørfirmaet Søren Jensen og Richard Ballinger fra COWI/Artec.

Vestfacaden som den vil se ud fra parken mellem Musikhuset og ARoS.Den 25. april i år blev vinderprojektets forslag udvalgt i skarp konkurrence med fire andre forslag. De forløbne fire måneder har projektteamet arbejdet med dels at tilrette facaden, dels at få husets mange funktioner til at fungere optimalt i dialog med de kommende brugere. Der har kun været få justeringer i forhold til de oprindelige tegninger.

Snit af Foyerområde.”Projektteamet har samarbejdet med alle brugerne for at finde frem til den bedste løsning. Vi har flyttet på enkelte rum, og kobberfacaden er justeret, så der er lidt mere tegl, men ellers har tilretningens forløb vist, at den oprindelige idé holder vand”, siger arkitekt Klaus Toustrup.

Musikhuset Aarhus mere end fordobler sin nuværende størrelse med udvidelsen, der skal bruges til Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Børneteatret Filuren og Den Jyske Opera. Teamet bag projektet er Entreprenørfirmaet A. Enggaard, Arkitektfirmaet C.F. Møller, Ingeniørfirmaet Søren Jensen og akustisk rådgiver: COWI/Artec.

Tidsplanen for projektet er stram: udvidelsen skal stå færdig i 2007.

Kilde: Musikhuset Aarhus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079