23948sdkhjf

Kattegat Siloen

Siden byggestarten kort før jul, har håndværkerne haft travlt i Kattegat Siloen, der er under ombygning til topmoderne kontorer og restaurant m.m. Til at begynde med var der ikke så meget at se udefra bortset...
Til at begynde med var der ikke så meget at se udefra bortset fra de store bunker nedbrydningsmateriale, som stammede fra væggene i de mange indre silorør, der gik fra top til bund i siloen.

For at bibeholde stabiliteten i bygningen, blev arbejdet udført sektionsvis i fem sektioner, hvor væggene i de indvendige silorør blev klippet ned med en speciel maskine. Dernæst blev der lagt etagedæk ind, og herefter påbegyndtes den udvendige facadebeklædning samt udskæring til de mange vinduer.

Nedbrydningen af de indvendige siloceller og vægge i jernbeton samt udskæring af nye vindueshuller i facaderne andrager omkr. 9000 tons jernbeton, der neddeles / knuses på byggepladsen. De knuste materialer sælges / bortkøres og anvendes bl.a. til underlag ved vejopbygning m.v.

- Allerede nu har siloen ændret karakter med de mange vindueshuller – ikke mindre end 677 vinduer i flere forskellige størrelser er der i alt. Vi er i fuld gang med isætning af vinduer, udvendig facadeisolering og -beklædning og er klar til at lægge tag på.

Vi regner med, at bygningen er lukket omkring november 2005, så i den kommende tid vil man virkelig kunne danne sig et indtryk af, hvordan den markante 55 m høje bygning kommer til at tage sig ud, siger direktør Kaj Christiansen fra Frederikshavn Maritime Erhvervspark, der står for ombygningen af Kattegat Siloen.

– Der er mange parter involveret i en ombygning af denne størrelse, og jeg vil gerne fremhæve det gode samarbejde vi har haft hele vejen rundt med rådgivere, entreprenør og ikke mindst de mange håndværkere, som har ydet en stor indsats.

Tidsplanen for Kattegat Siloen holder, og de første lejere flytter ind i marts 2006. 60% er allerede udlejet, og der er indgået lejeaftaler med bl.a. Dafolo, Frederikshavn Handelsskole, restauratør Frank Størup og FME samt med endnu en lejer, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker sit navn offentliggjort.

Kilde: Frederikshavn Maritime Erhvervspark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095