23948sdkhjf

Aarsleff vinder totalentreprise til 915 millioner

Banedanmark har indgået kontrakt med Per Aarsleff A/S på udførelse af 3,7 kilometer af den kommende banestrækning mellem København og Ringsted.
Det bliver entreprenørfirmaet Aarsleff, der skal stå for anlægget af blandt andet to tunneller på en cirka 4 km lang strækning fra Frugtmarkedet i København til Bakkeskoven i Brøndby. Strækningen er den første del af Den nye bane København-Ringsted der forventes færdig i 2018.

Totalentreprisekontrakten, TP4, lyder på 915 mio. kr. omfatter blandt andet anlæg af Kulbanetunnellen på 700 meter og Hvidovretunnellen på 570 meter. Begge tunneler skal udføres som såkaldte cut and cover-tunneler, der bygges på stedet i åbne udgravninger i ned til 11 meters dybde og tæt på eksisterende bygninger.

Derudover skal der foretages udgravning til en 1.310 meter lang trugkonstruktion, størstedelen langs Holbækmotorvejen, samt konstruktion af to nye stibroer, en ny jernbanebro over Harrestrup Å, en ny stitunnel og ombygning af en eksisterende bro.

En vigtig milepæl
Tunnelpakken er en af projektets hovedkontrakter og dækker dele af den bymæssige strækning fra København til Ringsted. En af de største udfordringer bliver derfor at anlægge de to tunneller i de stærkt bebyggede og trafikerede områder i København og Hvidovre.

- Med underskrivelsen af kontrakten på TP4, som er projektets eneste egentlige tunnelpakke, har vi rundet en vigtig milepæl. Opgaven er både spændende og teknisk udfordrende, og vi ser frem til samarbejdet med Per Aarsleff, der har leveret den samlede set bedste løsning i forhold til projektets krav og mål såvel teknisk som økonomisk, udtaler Jette Aagaard, anlægschef for Den nye bane København-Ringsted.

Projektet udføres i totalentreprise af Per Aarsleff A/S, der tilknytter datterselskabet Wicotec Kirkebjerg A/S som underentreprenør til at udføre de mekaniske og elektriske installationer som fx tunnelventilation, strømforsyning og brandhydranter. Rådgivere på projektet er Cowi og ÅF Hansen & Henneberg.

Anlægsarbejdet forventes påbegyndt i 2014 og afsluttet inden udgangen af 2016. Kontrakten ændrer ikke Aarsleffs forventninger til resultatet for regnskabsåret 2013/14.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095