23948sdkhjf

Grene Industri-service med i casesamling

I den nye udgave af Virksomhedsøkonomi for ingeniørstuderende har Grene Industri-service været med i samarbejdet omkring en case omhandlende Levetidsøkonomi...
Uddrag af case:

Grene Industri-service fik i begyndelsen af 2005 en forespørgsel fra et af Danmarks største sygehuse om at måle og beregne mulighederne for optimering af 320 forholdsvis nye ventilationsanlæg.

Denne type af anlæg er som oftest etableret på baggrund af en licitation, hvor etableringsprisen er den helt afgørende faktor.

Følgerne af en sådan licitation er da ofte, at tilbuddene er baseret på dårligere materialer og billige løsningsmodeller, og der lægges ikke vægt på levetidsøkonomien.

Energien til drift af et ventilationsanlæg fremkommer ved, at remskiven på en motor via en kilerem driver remskiven på ventilationsanlægget.

Ved en traditionel løsning er der ved opstart af motoren en stor belastning af såvel kileremmen som af lejerne på de to remskiver.

Denne store startbelastning medfører, at lejerne hurtigere slides, samt at der sker en kraftig belastning af kileremmen, hvorfor denne jævnligt må efterspændes, hvis unødigt slid på remskiverne skal undgås...

Læs hele casen på Grene Industri-service´s webside .

Kilde: Grene Industri-service A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078