23948sdkhjf

ESCO-projekt godt på vej i Brønderslev

Renoveringerne af kommunale bygninger i Brønderslev er i fuld gang. Bl.a. sætter Thorup Ny Tømrer- og Snedkerforretning nu nye vinduer i biblioteket i Dronninglund.
Det skriver Nordjyske.dk.

Arbejdet er del af den ESCO-aftale til 80 mio. kr., Brønderslev Kommune sidste år indgik med Glenco. 32 bygninger i kommunen skal gennemanalyseres og derefter optimere el- og varmeforbrug, ventilationsinstallationer samt foretage bygningsmæssige forbedringer.

Læs mere: Glenco vinder projekt til 80 millioner.

- Projektet omfatter omkring 100.000 kvadratmeter boligareal, som energirenoveres. Når vi forbedrer bygningerne, sparer vi også på udgifterne til energi, og det er denne besparelse, der skal finansiere det lån, vi optager. Vi sparer 4,2 mio. kroner om året, og det finansierer projektet. Efter 18,2 år er det hele betalt, fortæller energikonsulent i Brønderslev Kommune, Tom Leere, til Nordjyske.dk.

Flere underleverandører inddrages
I renoveringsprocessen inddrager Glenco en række underleverandører. På Dronninglund bibliotek er det derfor Thorup Ny Tømrer- og Snedkerforretning, som udskifter vinduer, efterisolerer loftet og bygningens ydre.

Også på plejehjemmet Margrethelund gennemføres nu en energioptimering. Her udskiftes vinduespartierne, ventilationen forbedres og der monteres solcelleanlæg.

- Sådan tager vi den ene kommunale bygning efter den anden. Vi har i den forbindelse udvalgt to fyrtårnsprojekter, hvoraf Møllegården i Hjallerup er det ene. Her går vi lidt grundigere til værks og giver bygningerne den helt store tur. Generelt forbedrer vi de kommunale bygninger, så komforten og arbejdsmiljøet bliver langt bedre, og samtidig reducerer vi energiforbruget, siger Tom Leere til Nordjyske.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079