23948sdkhjf

Lovende første regnskab fra Wicotec Kirkebjerg

Pihl & Søn-konkurs trækker den nyfusionerede virksomhed i rødt, mens både omsætning og driftsresultat indfrier forventningerne.
Wicotec Kirkebjerg kan i sit første årsregnskab fremvise et underskud på 5,3 mio. kr. efter skat, mens driftsresultatet før specielle poster på 19,5 mio. kr. blev bedre end ventet. Omsætningen landede på 1,4 mia. kr., hvilket bringer virksomheden helt op blandt de største i branchen.

Wicotec Kirkebjerg: Vi er færdige med fusionen

Det samlede resultat er negativt påvirket af tilgodehavender hos konkursramte Pihl & Søn på hele 28 mio. kr., og administrerende direktør hos Wicotec Kirkebjerg, Bjørn H. Krarup, meddelte allerede i december 2013, at Pihl & Søn-konkursen ville koste dyrt på bundlinjen trods et positivt første leveår.

- Resultatet af vores primære drift er blevet bedre end forventet. Vi blev ramt af konkursen i Pihl, og det afspejler sig selvfølgelig på bundlinjen, for 28 mio. kr. er jo også en slags penge, sagde direktøren dengang til Building Supply.

Regnskabet, der dækker perioden 1. oktober 2012 – 30. september 2013, er teknik- og anlægsentreprenørens første efter, at Kirkebjerg A/S og Aarsleff-virksomheden Wicotec A/S fusionerede i sommeren 2012.

Succes og positive forventninger
Et af målene med den overståede fusion var at skabe muskelstyrke nok til at kunne konkurrere om opgaver i forbindelse med de nye supersygehuse, og i årsrapporten for 2012/2013 giver Wicotec Kirkebjerg udtryk for, at det er lykkes. Virksomheden skriver i årsrapporten, at man har igangværende projekter på 7 af de store supersygehuse.

I det hele taget er der godt gang i ordrebogen hos Wicotec Kirkebjerg, som på baggrund heraf samt den særlige situation omkring Pihl & Søn forventer et væsentligt bedre resultat for 2013/2014. Herudover forklarer virksomheden i sin årsrapport, at man fortsat ønsker at fokusere på at være stærk i konkurrencen på det danske fjernvarmemarked samt installationsmarkedet.

En brancheanalyse af de største danske teknikentreprenører, som Building Supply har foretaget, viser, at kun Kemp & Lauritzen genererer større omsætning end Wicotec Kirkebjerg, mens Bravida Danmark samt Caverion (tidligere YIT) også omsætter for mere end 1 mia. kr. og Lindpro lige under.

Læs branchenanalysen af teknikentreprenørerne her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093