23948sdkhjf

470 tons stål til vejrs i København

DS Stålkonstruktion er godt halvvejs i en omfattende leverance til den nye Mærsk-bygning ved Panum Instituttet, hvor et 16 etager højt forskertårn bliver det nye vartegn.
Frem til 2015 udbygges Panum Instituttet i København med en 35.000 kvadratmeter, der skal danne rammen om fremtidens forskning inden for områder som kræft, hjertesygdomme, demens, sukkersyge og allergi.

Bygningen, der er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller, består af fire lave bygninger i en stjerneformet komposition, der danner base for et højhus i 16 etager. De mange nye kvadratmeter skal rumme biomedicinske laboratoriefaciliteter, undervisningslokaler, auditorium, kantine, cykelkælder og en ny hovedindgang. Hertil kommer ny forplads og campuspark med boldbane, opholdspladser, gang- og cykelstier.

Glade for Auto CAD’en
Første spadestik blev taget i august 2012, og projektet er nu så langt i processen, at de første stålkonstruktioner er ved at blive monteret.

Den opgave står DS Stålkonstruktion for. Hobro-virksomheden arbejder som underentreprenør og har siden i sommer arbejdet på leverancen, der samlet set omfatter 470 tons stål.

- Leverancen er opdelt i fire etaper, og den første etape, som vi snart afslutter, svarer til halvdelen af den samlede opgave, fortæller projektleder Hans Jørgen Mølgaard til Building Supply.

- Det er en meget kompliceret og udfordrende konstruktion. Der er ingen lige vinkler – det hele er skævt og rundt, så vi er glade for at Auto CAD’en er opfundet, fortsætter han.

Fakta om udvidelsen
De knap 43.000 nye kvadratmeter har et budget på 1.323 mio. kr., hvoraf A.P. Møller Fonden bidrager med de 655 mio. kr. Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, finansierer den resterende del.

Udvidelsen af Panum indgår i bydelsprojektet "Vidensbydel Nørre Campus", der har som mål at udvikle hovedstadens nordlige del til en aktiv og visionær bydel. Planerne omfatter 79 delprojekter, hvor Panum-udbygningen er det største statslige enkeltprojekt.

Udover C.F. Møller består rådgiverteamet af Rambøll og SLA samt konsulenterne Aggebo & Henriksen, Cenergia, Gordon Farquharson og Innovation Lab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11