23948sdkhjf

Bundlinjefokus bag nyt overskud hos Lund & Staun

Den nordjyske entreprenør har forbedret både top- og bundlinje i 2013. Fortsat fokus på opgavestyring skal sikre yderligere fremgang i 2014.
Årsregnskabet for 2013 viser en bruttofortjeneste på 28 mio. kr. og et resultat efter skat på 1,7 mio. kr. hos Lund & Staun.

Dermed har virksomheden fra Svenstrup ved Aalborg forbedret sit resultat med 16 procent i forhold til året før. Det er samtidig det bedste resultat i den femårige periode, som fremgår af regnskabet.

- Vi har formået at komme igen efter et svagt 2010 og et rigtig ringe 2011, så vi nu får arbejde ind og tjener penge, siger administrerende direktør hos Lund & Staun, Michael Lund til Building Supply og fortsætter:

- Ét er at få opgaverne ind, noget andet er at sørge for, at der er bundlinje i dem. Det, vi har haft fokus på i 2013 - og også skal have i 2014 - er stram opgavestyring. Det gælder simpelthen om at få alt det ud af entrepriserne, som man kan.

Lund & Staun, der udfører tømrer-, snedker- og mureropgaver, kan bryste sig af en afkastningsgrad på 12,1 procent i 2013 mod minus 8,9 procent i 2011, hvor man også måtte realisere et underskud på 1,3 mio. kr.

Ingen kæmpe ordrebog
Resultat for 2013 anses som tilfredsstillende, hvilket især skyldes et par store entrepriser og en høj aktivitet før sommerferien. Dog skal tilfredsheden ses i lyset af den nuværende konkurrencesituation.

- I forhold til den konkurrencesituation, vi er i, skal vi være tilfredse med at komme ud med sorte tal, fastslår Michael Lund.

I regnskabet skriver Lund & Staun, at ordreholdningen primo 2014 betragtes som tilfredsstillende, og at virksomheden på baggrund heraf forventer, at resultatet for 2014 overgår det realiserede resultat for 2013. Michael Lund forklarer imidlertid, at man ikke har høje forventninger til aktiviteten i 2014, men i stedet satser benhårdt på bundlinjen.

- Vi har ikke nogen kæmpe ordrebog, og vi budgetterer med et lidt svagere 2014, men forventer en bedre bundlinje som følge af vores styringsfokus. Man kan sige, at vi nok omsætter for lidt mindre i 2014 og bruger mere energi på at få de opgaver, vi får ind, til at lykkes, forklarer den administrerende direktør.

Forsigtige optimister
Et nærmere kig på regnskabet viser, at Lund & Staun udover at øge sin bruttofortjeneste også har øget sine personaleomkostninger, ligesom man har afskrevet for en smule mere i 2013 end i 2012. Det betyder, at resultatet før finansielle poster lander på 2,03 mio. kr., hvilket er cirka 200.000 kr. lavere end året før.

Virksomhedens finansielle poster kunne dog modsat året før opgøres med et positivt resultat i 2013, hvorfor årets resultat før skat endte på 2,18 mio. kr. i forhold til 1,95 mio. kr. sidste år.

- Udviklingen er positiv, men forsigtigt positiv. Vi er lykkelige over, at vi tjener penge i det her marked, slutter Michael Lund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094