23948sdkhjf

Nyskabende forslag vinder i Randers

Et projektteam med Elkiær + Ebbeskov og Leth & Gori Arkitekter i spidsen vinder projektkonkurrencen om Multihal Langvang i Randers med et nyskabende bud.
- Der er tale om en type multihal, som vi ikke har set før. Måske det mest nyskabende bud på en multihal nogensinde, hvis det egentlig kan kaldes en multihal. Det bliver en skulpturel bygning, der flettes sammen med den omgivende natur, og ophæver grænserne mellem at være aktiv indendørs og udendørs. Bygningen bliver også et naturligt udgangspunkt og bindeled for de mange udendørs aktiviteter i området, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om vinderforslaget.

Det godt 5.300 m² store byggeri til 52,6 mio. kr. forener en indendørs atletikhal med 200 m rundløbsbaner, rundløbsbane til rulleskøjteløb, 60 m løbebaner, kastegård, springområde mv. - med multianvendelige fleksible bevægelsessale og -rum, et pigehus med et indre ’blødt’ univers, motorik- og legelandskaber, atletiklegeplads, caféområde, mødefaciliteter til undervisning med meget mere.

Forslaget fra teamet, som ud over Elkiær + Ebbeskov og Leth & Gogi Arkitekter også tæller LiW Planning og Hundsbæk og Henriksen Rådgivende Ingeniører blev udvalgt efter en to-faset konkurrence.

Hiver det udvendige ind
Vinderprojekt foreslår at vende standardhallen på vrangen. Yderside bliver inderside og inderside bliver yderside. Ved at vende multihallen på vrangen opstår der sammenhængende aktiviteter ude og inde - oppe og nede.

Bygningen løfter sig over det eksisterende terræn og lader landskabet flyde ind i multihallens indre. På den måde skabes en rekreativ forbindelse i landskabet mellem byen og hallen, som bl.a. konkretiseres i en ’rød løber’, der forbinder hallen med boligområdet Jennumparken.

Multihallens placering forbinder og skaber umiddelbar mental og faktisk tilgængelighed mellem byen og den nye multihal, det udendørs atletikstadion og det store landskabsrum. Således åbnes op for stedets enestående potentiale ift. etablere Multihal Langvang, som en unik destination og mødested for atletikken, nye aktiviteter og fælleskaber.

- Multihal Langvang sætter Randers på landkortet med et unikt byggeri, som skubber til grænserne for, hvad en idrætshal kan være. Grundlæggende er visionen, at Multihal Langvang bliver et sted, hvor modsætninger mødes. Forslaget kombinerer respekt for forskellighed med multifunktionalitet. På den måde udfordrer byggeriet brugernes forestillinger om, hvad en idrætshal kan være. Langvang er jo ikke bare en atletik- eller idrætshal – det er et aktivt mødested og et kæmpe legehus, siger Klaus Eskelund, Postdoc. og Rasmus Bergmann, Ph.d.-stipendiat, cand.soc. Institut for Idræt og Biomekanik, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, om projektet.

Fakta
Konkurrencen om Multihal Langvang blev udskrevet af Randers kommune i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden. Der blev udvalgt fem deltagerteams efter en prækvalifikationsrunde, hvoraf tre blev udvalgt til at gå videre i konkurrencens fase 2. Projektet af Elkiær + Ebbeskov og Leth & Gori blev valgt som vinder af en enig jury efter konkurrencens fase 2.

Bygherre: Randers Kommune

Projektteam: Totalrådgiver, arkitekt: Elkiær+ Ebbeskov og LETH & GORI ApS v/ Lotte Elkiær, Ane Ebbeskov, Uffe Leth og Karsten Gori

Underrådgivere: Landskabsarkitekt: LiW planning v/ Lisbeth Westergaard

Ingeniørrådgiver: Hundsbæk og Henriksen Rådgivende Ingeniører AS

Konsulenter (uden ophavsret):
Klaus Eskelund, Postdoc,. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet
Rasmus Bergmann, Ph.d.-stipendiat, cand.soc., Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet
Bo Rasmussen, Teknisk konsulent, Dansk Atletik Forbund
Henrik Paulsen, Sportschef, Sparta Atletik
Thomas Cortebeck, Videnform

Areal: 5.300 m2. heraf nybyggeri 4.200 m2, renovering af eksisterende klubfaciliteter 1.100 m2

Anlægssum: 52.6 mio. kr.

Projektet lever op til lavenergiklasse 2015 iht. BR10. Projektet arbejder desuden med bevidste strategier ift. at balancere social, kulturel og økonomisk bæredygtighed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282