23948sdkhjf

Nyt billede af iværksætteri i Danmark

Erhvervs- og Byggestyrelsen har offentliggjort en analyse, der giver et nyt og overraskende billede af iværksætteri i Danmark. En typisk vækstiværksætter har erfaring og en forholdsvis høj alder. Til gengæld halter kvinderne bagefter. Kun 10 % af vækstiværksætterne er kvinder.
Det er nogle af konklusionerne i en ny analyse, som Danmarks Statistik har udarbejdet for Erhvervs- og Byggestyrelsen. Analysen viser også, at der årligt etableres ca. 14.000 nye virksomheder i Danmark, og at virksomhederne er blevet bedre til at overleve.

Analysen indeholder både tal for iværksættere generelt og vækstiværk-sættere. Ved at lave et udtræk af tal fra analysen, får man et ret præcist billede af en typisk, succesfuld dansk vækstiværksætter.

Den typiske vækstiværksætter er en mand
Det typiske vækstiværksætter er en mand, 42 år, har en erhvervsfaglig eller videregående uddannelse og har etableret sin virksomhed i selskabsform. Han bor enten i Hovedstadsområdet, i Midtjylland eller i region Syddanmark.

- Jeg er glad for analysen, der viser, at det går den rigtige vej. Danmark får flere iværksættere, og de bliver bedre til at overleve. Derudover er det interessant, at vi for første gang har fået et meget præcist billede af, hvordan en typisk vækstiværksætter ser ud. Det er i høj grad dem, Danmark skal leve af i fremtiden, udtaler direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Finn Lauritzen.

Analysen peger også på en række udfordringer. Kvinderne halter bagefter mændene, og det skal der laves om på.

- Vi skal være bedre til at udnytte kvindernes potentiale for iværksætteri, og vi skal fastholde den høje overlevelsesgrad for nye virksomheder. Jeg håber, at de nye regionale iværksætterhuse vil målrette deres rådgivning mod disse problemstillinger, siger Finn Lauritzen.

De nye tal er for første gang renset for hobbyvirksomheder og skuffeselskaber. Dermed giver analysen et meget præcist billede af iværksætteri i Danmark.

Rapporten kan læses på http://www.ebst.dk

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11