23948sdkhjf

Ekstra udluftning bliver et ”must”

Det nye bygningsreglement med krav om tættere boliger giver øget risiko for fugtskader og dårligt indeklima.
Mange boligejere opfatter det nye bygningsreglement som et teknisk anliggende for ingeniører og andre byggesagkyndige. Men i virkeligheden vil de nye regler også kunne kræve en helt ny og meget ændret daglig adfærd af alle beboere i huset.

Det er firmaet Lindab Ventilation A/S med hovedsæde i Haderslev, der sætter fokus på konsekvenserne af det nye bygningsreglement, som stiller skærpede krav ikke blot til nye huses isolering, men også til deres tæthed.

Ifølge Lindab Ventilation vil de nye regler gøre boligerne langt mere tætte, end vi tidligere har set, og det betyder, der fremover skal luftes ud eller ventileres langt mere for at undgå fugtskader og for at bevare et sundt og godt indeklima.

En gennemsnitsfamilie ”producerer” nemlig en fugt-mængde svarende til mellem 15 og 20 liter vand i døgnet, og al denne fugt skal ud på en eller anden måde.

Det kan enten ske ved hyppigere og længerevarende udluftninger med åbne vinduer - eller ved at installere tekniske løsninger til udskiftning af luften.

Villa-ventilation
Villa-ventilation er et ventilationsanlæg med varmegenvinding, der sørger for en konstant udluftning - uden at lukke al varmen ud.

Omkring 80 procent af varmen i den brugte og fugtige luft genanvendes til at grundopvarme den friske luft udefra. Det betyder, at man kan nyde en ren, tør og behagelig varm luft inde i boligen - uden ubehagelige overraskelser på varme-regningen.

Villaventilation er på alle måder en ”sund” investering. Et monteret anlæg koster omkring 35-50.000 kroner og vil forøge hele husets værdi betragte-ligt. Samtidig sikrer anlægget frisk luft i hele boligen uden støj og træk; det fjerner fugt i bad og køkken; det giver et langt sundere indeklima; det genanvender varmen; og det modvirker effektivt fugtskader i boligen.

Kilde: Lindab Ventilation A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094