23948sdkhjf

SHL skal tegne 12.000 m² bibliotek i Christchurch

Det danske arkitektfirma er med på det team, der har vundet konkurrencen om at designe et nyt hovedbibliotek i Christchurch, New Zealand.
I samarbejde med det lokale arkitektfirma, Architectus, er Schmidt Hammer Lassen (SHL) kåret som vinder af konkurrencen om at designe et nyt hovedbibliotek i Christchurch. Det op til 12.000 kvadratmeter store bibliotek er et af ankerprojekterne, som indgår i genopbygningsplanen for Christchurch by, der blev ramt af ødelæggende jordskælv i 2010 og 2011.

Det tidligere Hovedbibliotek på Gloucester Street led uoprettelig skade, og grunden, som bygningen stod på, er tiltænkt byens kommende konferencecenter. Genopbygningsplanen, ”The Christchurch Central Recovery Plan”, peger på områder og ankerprojekter, der kan fungere som katalysatorer for investering, vækst og social energi, som kan bringe folk tilbage til den centrale del af byen. Det nye hovedbibliotek er udpeget som et af disse.

- Det nye hovedbibliotek vil blive et socialt samlingssted i den genopbyggede by. Det vil tilbyde nem adgang til digitale teknologier og til lokale kulturarvssamlinger. Der vil være udstillinger og forestillinger, et læringscenter, rekreative områder – udendørs og indendørs – og aktiviteter som kan underholde og uddanne de unge, forklarer Morten Schmidt, partner hos SHL.

Med projektet i Christchurch føjer SHL endnu et biblioteksprojekt til cv’et, som nu omfatter otte færdigbyggede biblioteker og fire under opførelse. Det mest kendte er Det Kongelige Bibliotek i København, som har sat nye standarder for akademiske biblioteker verden over. Det senest opførte bibliotek er Aberdeen Universitetsbibliotek, som modtog en RIBA Award i 2013. Under opførelse er Aarhus’ nye hovedbibliotek – Dokk1, som bliver Skandinaviens største bibliotek, samt Halifax Hovedbibliotek i Canada. Begge forventes færdigbyggede i 2014.

Genopbygningsplanen; ” The Christchurch Central Recovery Plan ”, danner ramme om udviklingen af Christchurch by, som blev alvorligt ødelagt af jordskælvene i 2010 og 2011. Konceptet for genopbygningsplanen er udvikling af en grønnere, mere tilgængelig by med et kompakt centrum og en stærk identitet. Målet er, at Christchurch bliver en by for alle mennesker og kulturer, med særlig fokus på Ngai Tahu kulturarven og steder med vigtig social og historisk værdi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078