23948sdkhjf

C.F. Møller vinder prestigeprojekt i London

National Maritime Museum i London har efter en international konkurrence valgt Arkitektfirmaet C. F. Møller til at skabe et innovativt videnscenter i Maritime Greenwich. Museet rummer verdens vigtigste maritime samling og har til huse i fornemme historiske bygninger, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdig kulturarv.
Formålet med det omfattende projekt er at åbne op for og fortælle alle de fascinerende historier om mennesket og havet, som i dag ligger gemt i museets arkiver. Projektet skal udvikle nye faciliteter for undervisning, forskning, arkivering og formidling af den maritime samling.

- En af de væsentlige grunde til at vi blev valgt, er vores store erfaring med visionære og innovative museumsbyggerier. I London er vi allerede i gang med et andet stort museumsprojekt, nemlig udvidelsen af National History Museum, i Napoli arbejder vi med en prestigefuld nyindretning af klosteret San Martino og i Danmark er udvidelsen af Arken godt undervejs. Vores skandinaviske tilgang til arkitektur har også haft stor indflydelse, udtaler Anna Maria Indrio, partner i C. F. Møller.

C.F. Møller har flere visioner for projektet
Indtil videre har Arkitektfirmaet C. F. Møller afdækket National Maritime Museums muligheder for at skabe et nyt videnscenter.

Der er således endnu ingen færdige design af projektet, men visioner om mulighederne, herunder planer om at inddrage parken. Videnscentret kommer til at indeholde nye faciliteter til arkivering, undervisningsrum for skoler og studerende, åbne arbejdsstationer for forskere, en ny café og et nyt udstillingsområde.

Projektet skal også forbedre måden, publikum føres gennem museet på, ved at gøre det let at finde rundt og orientere sig.

- Videnscentret kommer til at fuldende en række store forbedringer, som vi har udført på museet de sidste ti år. Vores publikum er i dag fire gange større og stadigt voksende. Vores mål er at sikre adgang til vores omfattende og enestående samlinger, hvoraf meget nu vil blive tilgængeligt for publikum for første gang, siger NMM’s direktør Roy Clare.

National Maritme Museum valgt C. F. Møller, fordi deres bud på opgaven viser samme store engagement, som NMM selv føler for projektet. Samtidig viser arkitektfirmaets studie af områdets potentialer lige de muligheder for at åbne museet op for det publikum, som NMM går efter.

Arkitektfirmaet C. F. Møller samarbejder med ingeniørfirmaerne Adams Kara Taylor og Fulcrum om opgaven. Projektet forventes at gå i gang i 2009 og at være færdigt i 2011.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142