23948sdkhjf

Dansk Arkitektur Center vinder den Gyldne Løve

For første gang nogensinde er det lykkedes Danmark at vinde hovedprisen, den prestigefulde Gyldne Løve, på verden største arkitekturudstilling, den 10. internationale arkitekturbiennale i Venedig. Prisen er for arkitekturen, hvad De Gyldne Palmer er for filmen.
Dansk Arkitektur Center modtager sent i aften ved en prisuddeling i Venedig den Gyldne Løve for bedste nationale pavillon for udstillingen CO-EVOLUTION.

- Jeg er meget stolt og beæret over at modtage arkitekturens svar på De Gyldne Palmer og den anerkendelse der følger med prisen. En pris, som placerer Dansk Arkitektur Center og dansk arkitektur i den internationale superliga på linie med dansk film. Vi kan i øjeblikket sole os i at have skabt verdens bedste arkitekturudstilling, og den ære skyldes ikke mindst kurator Henrik Valeur og de fire unge tegnestuer”, siger en glad direktør i Dansk Arkitektur Center, Kent Martinussen.

Blandt 49 deltagende lande får Dansk Arkitektur Center prisen for initiativet bag udstillingen CO-EVOLUTION, som er en nytænkende, opsigtsvækkende og ambitiøs udstilling om bæredygtig byudvikling i Kina. En udstilling, der viser frugten af et internationalt og tværfagligt samarbejde mellem unge danske arkitekter fra tegnestuerne CEBRA, COBE, EFFEKT og TRANSFORM og fire kinesiske universiteter.

Udstillingen er kurateret af den danske arkitekt Henrik Valeur og tegnestuen UiD, der har skabt rammefortællingen for CO-EVOLUTION med spørgsmålet: Hvordan forbedre man menneskers leveforhold uden at forbruge alle de ressourcer, som er grundlaget for et bedre liv?

Den internationale jury, der blandt andet består af Zaha Hadid, har motiveret begrundelsen for den fornemme pris med følgende: Danmark har med udstillingen CO-EVOLUTION valgt at åbne sig mod verden i stedet for at vende blikket indad, og har formået at komme med konkrete bæredygtige løsningsforslag gennem visuelle former af æstetisk værdi. Vi komplimenterer den danske pavillons kreativitet, intelligens og generøsitet.

Det danske publikum har en enestående mulighed for at se ”verdens bedste arkitekturudstilling” i Dansk Arkitektur Center, hvor en identisk kopi af arkitekturbiennalens udstilling står frem til 21. januar 2007.

Kilde: DAC.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094