23948sdkhjf

Første etaper færdiggøres i milliard-projekt

Boligkontoret Fredericia er nu ved at afslutte de to første etaper af et renoveringsprojekt i Sønderparken og Korskærparken, hvor 1.100 lejligheder renoveres eller totalt ombygges frem til 2015.
For et par år siden udskrev Boligkontoret Fredericia og Boli.nu en arkitektkonkurrence på projekterne i Sønderparken og Korskærparken.

Vinderen af konkurrencen blev et fælles team med Aarhus Arkitekterne, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Sahl Arkitekter. De løb med sejren med en omfattende helhedsplan, som kombinerede nye udearealer med facadeombygninger, nye boligtyper og nye indretninger af boligerne.

Den samlede byggesum beløber sig til 1,4 milliarder kroner, og frem til 2015 skal omkring 1.100 lejligheder renoveres eller totalt ombygges.

Ombygning er det muliges kunst
Helhedsplanen skal sikre, at de to boligområder i Sønderparken og Korskærparken bliver udviklet videre til moderne, tidssvarende og attraktive boligområder. Tankesættet omkring disse boligblokke stammer fra slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne – og beboernes ønsker, krav og forventninger til lejlighederne har ændret sig markant siden dengang.

I de totalt ombyggede lejligheder, hvilket svarer til en fjerdedel af alle berørte boliger, har arkitekterne også tænkt nye tanker. Indretningen er blevet ændret, så fx kørestolsbrugere kan komme fra gadeniveau med elevatoren op til lejligheden og derefter køre direkte ind i alle rum uden dørtrin og med god plads til at komme ind og ud alle steder.

- Det har været en meget spændende opgave at ændre boligindretningen. Det er i høj grad det muliges kunst inden for eksisterende rammer, men jeg synes det er lykkedes at skabe spændende indretninger med større tilgængelighed, åbne rum mellem køkken og stue, lækkert inventar og energibesparende vinduer med bedre lysindfald. De store boliger er faktisk helt gennemlyste, fortæller arkitekt Odd Pedersen fra Sahl Arkitekter, som tilføjer:

- Der er blevet god plads til både handicappede og ældre gangbesværede, som nemmere kan komme rundt i boligen. Tilmed er en del af de ombyggede lejligheder i stueplan forsynet med fri adgang til en lille terrasse og en lukket have. Det bliver sikkert et populært valg hos ældre beboere eller beboere med børn, der kan løbe direkte ud at lege på arealerne uden for.

Langtidsholdbar arkitektur
For arkitekterne bag projektet har det været helt afgørende at komme frem til en langtidsholdbar løsning, der fremadrettet kunne forene form og funktion i byggeriet – og få boligerne til at fremstå attraktive i mange år fremover:

- Vi har bevidst sørget for et tidløst præg i lejlighederne. Det handler om selve indretningen, men også om det kompromisløse og gedigne materialevalg. Vi har satset på høj kvalitet og beboerne i de ombyggede boliger har fået en meget gennemført løsning med eksempelvis energirigtige klasse A-vinduer, induktionskogeplader, indbygningsovne og flotte køleskabe. Tilmed har de haft indflydelse på indretningen og kunnet vælge mellem farver af linoleum, gulvklinker, skabslåger, bordplader og greb. I den sammenhæng har vi også fungeret som rådgivere. Det er beboerdemokrati, når det er bedst, udtaler Odd Pedersen.

Boligkontoret Fredericia holder et større Åbent Hus-arrangement lørdag den 3. maj og søndag den 4. maj 2014 fra kl. 11-15. Her vil det blandt andet være muligt for alle interesserede at få fremvist en renoveret eller helt ombygget lejlighed i Korskærparken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094