23948sdkhjf

ITH Industri sælger datterselskaber til LD Equity

ITH Industri Invest har indgået aftale om at sælge datterselskaberne Lilleheden, Palsgaard Træ, PLUS og Høeg Hagen. Salget ventes at give en regnskabsmæssig avance på ca. 200 mio. kr. efter skat. Adm. direktør H.C. Esbensen udtræder af direktionen, mens Carsten Bo Pedersen fortsætter som adm. direktør.
ITH Industri Invest (ITH) har i dag indgået aftale om salg af aktiekapitalen i Lilleheden, Palsgaard Træ, PLUS og Høeg Hagen til et af LD Equity 2 ejet holdingselskab for en samlet kontantpris på 744 mio. kr.

LD Equity 2 er et dansk investeringsselskab ejet af en række industrielle og institutionelle investorer. LD Equity tager sit udgangspunkt i Lønmodtagernes Dyrtidsfonds mangeårige erfaring med investering i danske virksomheder.

Efter transaktionsomkostninger og skat relateret til salget forventer ITH et nettoprovenu på ca. 460 mio. kr. og en regnskabsmæssig avance på ca. 200 mio. kr. efter skat.

I forbindelse med frasalget udtræder Adm. direktør H.C. Esbensen af direktionen, mens Carsten Bo Pedersen fortsætter som adm. direktør. Bestyrelsen tilpasses de fremtidige opgaver, og bl.a. H.C. Esbensen foreslås valgt til ITH Industri Invests bestyrelse.

ITH Industri Invest, der fungerer som et børsnoteret udviklings- og investeringsselskab, vil fremover fortsætte sin strategi mod værdiskabelse af virksomheder gennem aktivt ejerskab og efterfølgende frasalg efter ”best owner” princippet.

Frasalget af de hidtidige virksomheder inden for træ- og byggematerialer er i fuld overensstemmelse med denne strategi, og efter bestyrelsens vurdering sker salget af virksomhederne på et konjunktur-mæssigt optimalt tidspunkt.

Læs mere om frasalget her

Kilde: Nyhedsbrev fra ITH Industri Invest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093