23948sdkhjf

Sjælsø etablerer sig i Polen

Sjælsø Gruppen har besluttet at fortsætte selskabets internationale ekspansion med etablering af et 100% ejet datterselskab i Polen.
Det polske ejendomsmarked er inde i en meget gunstig udvikling med en fortsat betydelig vækst i retailmarkedet samt stigende muligheder inden for bolig- og erhvervsbyggeri. Markedet er de senere år blevet mere modent, og præges i dag
af professionelle aktører fra såvel Polen som Vesteuropa.

Med medlemskabet af EU i 2004 og stabiliseringen af den polske økonomi med høje vækstrater i købekraft og brutto-nationalprodukt samt faldende arbejdsløshed er der skabt et godt samfundsøkonomisk grundlag, der understøtter Sjælsø Gruppens beslutning om at etablere sig i landet.

Det er således væsentligt for Sjælsø Gruppens beslutning, at de samfundsmæssige forhold er stabile og i positiv udvikling, så indtjeningen på projektudvikling hovedsageligt skabes ved udnyttelse af selskabets kernekompetencer, frem for en høj risikoprofil i udviklingsprocessen.

Styrke projektudviklingsmuligheder
Med etableringen på det polske marked udbygges Sjælsø Gruppens projekt-muligheder yderligere. Sjælsø Gruppen har i forvejen en stærk markedsposition på retailmarkedet i Norden, og med etableringen i Polen forbedres disse muligheder yderligere, bl.a. med nye muligheder for at udbygge samarbejdet med nordiske detailhandelskæder.

Herudover vurderes det, at Sjælsø Gruppens kompetencer indenfor øvrige segmenter som fx boligbyggeri kan overføres til det polske marked i et samspil med den lokale ledelses erfaringer.

Sjælsø Gruppen har fra starten en stærk organisation i den polske enhed, idet det er lykkes at tiltrække en særdeles kompetent ledelse med skandinavisk baggrund og mange års lokal erfaring. Med lokalt funderede nøglepersoner, der besidder en stærk trackrecord, forventer Sjælsø Gruppen en hurtig gennemslagskraft på det polske marked og gennemførelse af de første projekter.

Forventninger til resultat for 2007 og 2008 fastholdes
Etableringen i Polen understøtter Sjælsø Gruppens langsigtede indtjeningspotentiale.

Der forventes dog først en væsentlig resultateffekt fra de polske aktiviteter fra 2008, hvorfor forventningerne til 2006 og 2007 fastholdes uændret, dvs. et resultat før skat for 2006 på 700 - 800 mio. kr., og et resultat før skat for 2007 på
800 - 1.000 mio. kr.

Kilde: Fondsbørsmeddelelse fra Sjælsø Gruppen. / www.sjaelsoe.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095