23948sdkhjf

Kroatien kritiserer Rockwools nye fabrik

Kritikken fra kroatiske borgere hagler ned over Rockwools nye fabrik, der er under opførelse i landet. Borgerne mener, at fabrikken skader miljøet og turismen i området.
Isoleringskoncernen Rockwool er ikke populær i Kroatien i øjeblikket. Kroaterne protesterer over Rockwools nye fabrik på øen Istrien, og de ønsker at lokalregeringen stopper byggeprojektet hurtigst muligt.

Det oplyser dagbladet Børsen.

Kroaterne mener, at Rockwools nye fabrik ødelægger miljøet og turismen på øen. Tre miljøgrupper, en borgergruppe og et af de politiske partier i området kalder ligefrem byggeriet for farligt for mennesker og miljø.

- Rockwools produktionsproces er potentielt skadelig for mennesker og miljø, og det er den primære grund til, at den istriske befolkning ikke ønsker fabrikken i det område, der er tale om, oplyser Mirjana Morosini-Dominick, talskvinde for de protesterende, i en e-mail til Børsen.

Rockwool opfører fabrikken på øen for at komme tættere på de østeuropæiske markeder. Byggeriet koster omkring 550 mio. kr. at opføre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094