23948sdkhjf

Højhuse fra 1950’erne kan være farlige

Erhvervs- og Byggestyrelsen vil i næste uge være klar med en liste over potentielle højhuse i Danmark, der kan lide af samme skavanker som højhusene i Rødovre. Listen skal gives til kommunerne, der skal tage sagen videre og gennemgå husene.
Der findes mange vaklende højhuse fra 1950’erne som højhusene i Rødovre. Derfor er Erhvervs- og Byggestyrelsen nu i gang med at finde dem med hjælp fra Statens Byggeforskningsinstitut. Husene bliver skrevet skrevet ned på en liste, som vil blive udleveret til de kommuner, hvori højhusene står. Det oplyser Ingeniøren i dag.

- Vi skal undersøge, hvor der er huse fra samme periode, og hvordan byggelovgivningen og praksis var på det tidspunkt. På den måde kan vi udpege de huse, som kommunerne skal undersøge nærmere, fortæller civilingeniør Ove Nielsen fra Erhvervs- og Byggestyrelsen til avisen.

De fleste højhuse, der er bygget i 1950’erne, er bygget efter en norm fra 1940’erne, hvor man beregnede vindlasten som mindre stærk end i dag. Vindstyrken er øget markant siden 1940’erne, og det betyder, at højhusene fra denne periode kan udgøre en stor fare for beboerne, når der kommer et ordentligt stormvejr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078