23948sdkhjf

Ingen begejstring for bro mellem Århus og Kalundborg

Århus Kommune og Samsø Kommune ser ikke med begejstring på projektet med at skabe en broforbindelse mellem Århus og Kalundborg, der vil gå tværs over Samsø. Kommunerne ser hellere, at Århus får hurtigere IC4-tog ud at køre på et moderniseret og opgraderet skinnenet.
I 2030 vil Århus og trekantsområdet blive betragtet som én stor, sammenhængende millionby, der af vækstmæssige årsager skal have forbindelse til sin søstermillionby København/Malmø. Foreningen af Rådgivende Ingeniører foreslår, at denne for-bindelse skal etableres via en motorvejsbro, der skal gå fra Århus til Kalundborg tværs over Samsø. Det oplyser Århus Stiftstidende i dag.

Borgmester Nicolai Wammen fra Århus Kommune og borgmester Carsten Bruun fra Samsø Kommune ser dog ikke på broforbindelsen med begejstring.

Carsten Bruun frygter, at broforbindelsen vil gøre Samsø til en soveby. Sammen med Århus’ borgmester foreslår Carsten Bruun i stedet ind for, at Århus får flere hurtigere IC4-tog, og at skinnenettet bliver moderniseret, så trafikken mellem Danmarks store byområder forbedres.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125