23948sdkhjf

Realdania lancerer løsningsmodel for Christiania

Fonden Realdania tilbyder en løsningsmodel for beboerne på Christiania, der sikrer, at fristaden også i fremtiden vil have eksperimenterende boligbyggeri. Fonden vil nemlig købe byggegrunde på Christiania med henblik på opførelse af alternative og eksperimenternede boliger.
Fonden Realdania er kommet med et tilbud til fristadens beboere, der sikrer, at Christiania også i fremtiden vil være kendt for et område i Danmark med alternativt boligeksperimenter.

- Løsningen sikrer bl.a. åben og gennemskuelig boligudlejning, nyt boligbyggeri, istandsættelse af bygninger og volden samt mulighed for videreførelse af kulturelle og sociale tilbud. Jeg er glad for, at Realdania vil være med til at skabe rammerne for det fremtidige Christiania med sit bidrag til spændende og eksperimenterende boligbyggeri, udtaler direktør Carsten Jarlov fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Forslaget fra Realdania indeholder nogle visionære rammer både planmæssigt og økonomisk, som vil kunne sikre og videreudvikle det værdigrundlag på Christiania, som er så betydningsfuldt.

- Et fremtidigt Christiania kan efter rådgivernes opfattelse nu videreudvikles som et beskyttet boligeksperiment i ordets bredeste forstand med Christianiafonden, Christianias Boligorganisation og Realdanias boligfond i samspil med staten. Det kan blive rigtigt visionært, udtaler Christianias advokat Knud Foldschack.

Næste skridt
Aftalens gennemførelse forudsætter, at Københavns Kommune vedtager en lokalplan, der muliggør en realisering af aftalen samt godkender den almene boligorganisation.

Der vil blive søgt indgået en aftale med Københavns Kommune herom inden 1. april 2007. Det er videre en forudsætning, at den retssag, som Christiania den 15. december 2006 anlagde mod staten, hæves senest 1. april 2007. Staten vil dog acceptere sagsanlæg for så vidt angår retten til at bibeholde eksisterende selvbyggerhuse på dele af volden.

Kilde: Slots- og Ejendomsstyrelsen i samarbejde med Christianias forhandlere, KAB og Realdania.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141