23948sdkhjf

Ny forskerpark på vej i Odense

Ejendomsselskab køber byggefelt til opførelse af en forskerpark og idrætshus på 7.625 m² i området Cortex Park i Odense.
Med den nye forskerpark bliver der taget endnu et skridt i udviklingen af Odenses nye vidensbydel, som kommer til at rumme 66.000 m² boliger, uddannelser, erhverv og forskning i særklasse.

Det er Freja Ejendomme, der har solgt byggefelt A5i Cortex Park til Ejendomsselskabet Den fynske Forskerpark A/S, der vil bygge forskerpark og et idrætshus på 7.625 m². Totalrådgiver på projektet med de to bygninger er Creo Arkitekter A/S i Odense.

De mange kvadratmeter skal danne rammen om et nyt forsknings- og uddannelsesmiljø for Syddanske Forskerparker, Syddansk Universitet og University College Lillebælt.

Mange forbindelser mellem mennesker og viden
Bygningen bliver organiseret som et fællesskab af fire mindre huse, som har et fælles centralt torv med højt til loftet. Lette bro- og trappeforbindelser skaber kontakt mellem de enkelte huse, så det er nemt at udveksle viden og idéer på tværs af organisationerne.

Som noget særligt får University College Lillebælt sine faciliteter ovenpå de fire bygningsvoluminer, så alle i bygningen kan nyde godt af skolens idrætsfaciliteter. På øverste etage bliver der også bygget en stor fælles taghave, som kan ses fra det centrale torv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095