23948sdkhjf

Trods prisstigning på tocifret millionbeløb – vinderhold på plads til ”Hærvejshuset”

Aabenraa Kommune har arbejdet med en vision om at samle en række tilbud til træning, udredning af behov hjælpemidler i en mere sammenhængende indsats under samme tag i ”Hærvejshuset” i Rødekro. Nu er det lykkedes.

Vinderen af totalentreprisekonkurrencen, hvor der kom fire bud, blev et projekt udarbejdet af EMR Murer & Entreprenører, Creo Arkitekter og Ingeniør’ne, skriver Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Hærvejshuset samler en del af træningstilbuddet, hjælpemidler og erhvervsafklaring for borgere med en psykisk sårbarhed og/eller borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det sker i en kombination af nybyggeri og ombygning af en eksisterende bygning fra 2003, som indtil 2020 var en del af Rødekro Skole.

Samlet er bruttoarealet af om- og nybyggeriet ifølge Creo Arkitekter på cirka 4.700 kvm.

60 mio. kr. blev til 75

Prisudviklingen i anlægsbyggerier gjorde det nødvendigt for kommunen at indhente en ekstra finansiering på cirka 15 mio. kr. ud over de 60 mio. kr., der allerede var afsat i kommunens anlægsbudget.

Med den politiske aftale på plads forventer vi at kunne åbne HærvejsHuset i 2024, og vi glæder os til at byde brugere, borgere og medarbejdere velkommen i det nye hus Karen Storgaard Larsen, direktør for Social & Sundhed i Aabenraa Kommune

Et flertal i byrådet besluttede 27. april 2022 derfor, at projektet skal realiseres med en ny samlet økonomi på cirka 75 mio. kr.

- Med den politiske aftale på plads forventer vi at kunne åbne HærvejsHuset i 2024, og vi glæder os til at byde brugere, borgere og medarbejdere velkommen i det nye hus, siger direktør for Social & Sundhed i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, i pressemeddelelsen.

Uddrag fra Dommerbetænkningen:

Konceptet for det nye HærvejsHuset er udviklet som en symbiose mellem det funktionelle og arkitektoniske greb, hvor den eksisterende 2003-bygning er i centrum for både funktion, logistik og arkitektonisk udtryk.

Det samlede koncept er meget overbevisende for hvad angår samspillet mellem bygnings-disponering og håndtering af programmets komplekse krav til flow og sammenhæng – for både borgere og medarbejdere.

Bebyggelsen fremstår samlet set velproportioneret og forholder sig skalamæssigt med sine en og to etager fint til omkringliggende kontekst, og projektets hovedgreb og beskrevne materialestrategi har i bedømmelsesprocessen høstet stor anerkendelse.

Bæredygtighed på flere måder

Bæredygtighedsdagsordenen i Aabenraa Kommune slår også igennem i HærvejsHuset – med et fokus på både social og miljømæssig bæredygtighed.

Ønsket er at skabe gode rammer for borgere med svag tilknytning til arbejdsmarkedet og fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og derigennem understøtte muligheden for at blive en del af arbejdsfællesskabet. Samtidig skal hjælpemiddelcentralen arbejde med ansvarligt forbrug i anskaffelse og genanvendelse af de redskaber, kommunen stiller til rådighed for borgerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14