23948sdkhjf

Rationel Vinduer fylder rundt

Den første ordre lød på 31 staldvinduer tilbage i 1954. I dag, 60 år efter, sender Rationel Vinduer 350.000 vinduer og døre ud fra sine fabrikker.
Det begyndte i Sdr. Felding med en arbejdsom tømrermester og en ordre på 31 staldvinduer. Siden tog den ene ordre den anden, og i år kan tømrer Richard R. Nielsens virksomhed, Rationel Vinduer, fejre 60 års fødselsdag.

Gammelt håndværk forenet i topmoderne produktion
Rationel har i dag aktiviteter i Danmark, England, Irland og Polen. Herhjemme afsættes produkterne fortsat hovedsageligt gennem tømmerhandlere til både nybyggeri og renovering. I England og Irland afsættes primært til større projektbyggerier, dog afsætter man også i Irland direkte til boligejere gennem egne showrooms.

Sidste år sendte vinduesfabrikken 350.000 vinduer og døre ud fra sine fabrikker, både til renovering og nybyggeri, til klassisk og moderne byggeri og til stalde.

- Vi kan stort set levere det hele – også når det gælder fremtidens energirigtige vinduer og døre, siger administrerende direktør, Thomas Tvedergaard Larsen.

- Nok har vi udviklet os meget gennem årene, men princippet om det solide håndværk gælder stadig. Hos Rationel sætter vi en ære i god kvalitet, fortsætter han.

Træ er omdrejningspunktet
Sådan er det, og sådan har det altid været. Rationels grundlægger Richard R. Nielsen lavede sit første vindue som ung tømrerlærling i 1932. Hans mester ejede ikke en maskine, alt blev lavet med håndkraft. Som udlært svend købte Richard R. Nielsen sit eget værksted, skaffede sig nogle moderne maskiner og byggede med tiden sin forretning op om det gode håndværk og vinduerne i træ.

- Det med træet har altid været et omdrejningspunkt for os, siger Thomas Tvedergaard Larsen.

Han fortæller, at samtlige vinduer og døre fra Rationel er bygget af træ. Selv alu-vinduerne har en indvendig kerne af træ og er blot beklædt med en udvendig skal af aluminium. Hovedparten af træet kommer fra nordeuropæiske, FSC-certificerede skove, og Rationel stiller skrappe krav til kerneandel, fugtindhold og åreringe – simpelthen for at sikre kvaliteten, forklarer direktøren.

- Sådan må det nødvendigvis være at føre arven videre efter en dygtig håndværker. Fokus har siden 1954 været vinduer og døre, der holder. Det har vi ikke tænkt os at lave om på, siger Thomas Tvedergaard Larsen.

Rationel Vinduer A/S indgår i Dovista Gruppen, som består af ti førende døre- og vinduesvirksomheder i Europa. Dovista ejes af VKR Holding, der beskæftiger ca. 13.500 medarbejdere i mere end 40 lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125