23948sdkhjf

NCC skal bygge 400 lejligheder i Aarhus

Entreprenørkoncernen har indgået aftale på lejlighedskomplekset Havneholmen på havnen i Aarhus. Opgaven har en værdi på 725 millioner svenske kroner.
Med inspiration fra hollandske pakhuse har NCC fået til opgave at bygge lejlighedskomplekset Havneholmen i tre etaper på Aarhus havn.

- Vi glæder os over at have indgået denne kontrakt, hvor NCC kommer til at bidrage til den fortsatte udvidelse af de bynære havnearealer i Aarhus. Dette projekt bliver smukt placeret ved et andet tidligere NCC-projekt, Isbjerget, udtaler Klaus Kaae, adm. direktør, NCC Construction Danmark i en selskabsmeddelelse.

Planen for området er blevet endeligt godkendt, og byggeriet indledes snart officielt med det traditionelle 1. spadestik. Første fase har planlagt indflytning i fjerde kvartal 2015. De efterfølgende to faser ventes færdige i 2016.

Bæredygtighed i top
Bæredygtige løsninger er indarbejdet i mange dele af Havneholmen, blandt andet miljøvenlige materialer med lang levetid og energieffektive installationer. Bygningen får et sundt indeklima med stort dagslysindfald og ventilation med varmevekslere.

Med både små to-værelses lejligheder store familievenlige lejligheder med fem værelser får Havneholmen en blandet beboersammensætning.

- Dette er på mange måder en moderne bygning. Den opfylder moderne krav om bæredygtighed, og tager hensyn til alt lige fra energiforbrug i byggefasen til indretning af værelser, som passer til både unge og gamle beboeres livsstil, forklarer Palle Bjerre Rasmussen, sektionsdirektør ved NCC Construction Danmark.

Del af markant område på havnearealerne
Arkitektonisk komplementerer Havneholmen det ikoniske bygningsværk på nabogrunden, Isbjerget, som NCC også står for. Begge byggerier har hvidt, poleret beton som primære facademateriale. Sammen kommer de to byggerier til at udgøre en karakteristisk del af havnefronten.

Bygherre er Topdanmark og Pensam med Kromann Reumert og Niras som rådgivere. NCC har Cowi og C.F. Møller med som rådgivere på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14