23948sdkhjf

Galaxy Energy leverer solceller til Christiania

Christiania Maskinhals nye tag prydes af bygningsintegrerede solceller med en årlig produktion på 15.000 kWh. Anlægget indvies tirsdag den 13. maj 2014.
Det har været vigtigt for Christiania at finde en solcelle-løsning der bakker op om Christianias særlige arkitektoniske udtryk. Derfor har man valgt en løsning fra Galaxy Energy Danmark i Gilleleje.

Transparente paneler
Galaxy’s solceller er lagt op på transparente paneler, der tillader en del dagslys at strømme ind. Det sparer dermed yderligere på elforbruget. De 60 paneler på huset yder tilsammen 15.000 Watt eller 15 kW, hvilket giver en årlig produktion på ca. 15.000 kWh.

Indvendig isoleres solcellerne med klare plastboxe. Der dannes for hver række en varmluftkanal, som ved tagryggen opvarmer et rørsystem, der supplerer opvarmningen af en varmtvandsbeholder.

Overgangen fra tagpap til solceller muliggør samtidig regnvandsopsamling, til vandingsanlæg m.m. Regnvand fra tagpap kan ikke anvendes til vanding af afgrøder, men det kan regnvand fra solceller.

Samarbejde mellem Christianitter og Galaxy
Projektet indebar endvidere et fantastisk fint samarbejde mellem Christianias egne håndværkere og Galaxy’s folk.

Der lægges vægt på at udføre så meget arbejde som muligt på Christiania, da beboerne tæller adskillige dygtige fagfolk, der sætter en ære i at løfte Christiania ind i en bæredygtig fremtid.

Folkene på Christiania ser frem mod større anlæg og nærer et brændende ønske om, at kunne udstyre bl.a. den Grønne Hal, Christianias byggemarked, med dette nye solcelletag.

Anlægget på Maskinhallen indvies tirsdag den 13. maj 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109