23948sdkhjf

Andelsboligforening har fingeren på energien

Med renoveringer og investeringer, som har et skarpt øje på energibesparelser, har Svendborg Andelsboligforening, SAB, nu overblik over energiforbruget med systemet MinEnergi.
SAB har netop fejret 75-års jubilæum, men er trods de mange år på banen med i front, når det kommer til energistyring.

Da der hos en andelsboligforening hurtigt kan opstå hændelser, der ændrer dagsordenen, er det ekstra trygt at have styr på forbruget af el, vand og varme – og det har SAB. Med det internetbaserede program MinEnergi kan man holde et vågent øje med energiforbruget og dermed kontrollere, at budgettet holder, og der ikke sker unødigt spild.

Løbende tilkobling
EnergiData, et datterselskab til energiselskabet OK, står bag MinEnergi. SABs samarbejde med firmaet begyndte så småt i 2006. Den ene ejendom efter den anden er løbende koblet på systemet, forklarer Torben Petersen, inspektør på den tekniske del i SAB.

Ved langt de fleste af boligforeningens bygninger er MinEnergi nu installeret, og viderebringer information om vand-, el-, og varmeforbrug til boligforeningen.

- Vi er rigtig glade for den rådgivning, vi har fået og de løsninger, vi sammen har fundet. Vi tager et skridt af gangen og bygger nye løsninger på. Samtidig har vi opfølgningsmøder i faste intervaller. På den måde føler jeg hele tiden, at jeg har et godt overblik over løsningerne og der, hvor vi er på vej hen, fortæller Torben Petersen.

Klar grøn linje
I fremtiden overvejer SAB om en investering i eksempelvis solceller kunne være en mulighed.

- Vi vil gerne se på andre grønne alternativer, men lige nu har vi også planer om at udnytte MinEnergis øvrige funktioner og skal her i foråret bl.a. se på, hvor det vil være en fordel at sætte alarmer på vandforbruget og på afkøling, siger Torben Petersen og tilføjer, at det er vigtigt for SAB at signalere overfor lejerne og den øvrige omverden, at investeringerne altid kommer lejerne til gode:

- Især ved renoveringer overvejer vi, hvilke energibesparelser, der findes. For eksempel installerede vi LED- belysning i alle fællesarealerne ved den sidste renovering af 750 lejemål. Det betød en væsentlig nedbringelse i elforbruget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095