23948sdkhjf

Danske arkitektfirmaer på stor tysk skolemesse

Ni danske arkitektfirmaer, Møller & Grønborg, C.F. Møller, Arkitema, Friis & Moltke, Cebra, Polyform, Mutopia, Zeso og Aart, deltager i den store tyske messe for skole- og uddannelsesbyggeri Schulbau.
Schulbau fandt sted for første gang i juni 2013 og var med 1200 besøgende og 60 udstillere en stor succes. Messen besøges af arkitekter, planlæggere, bygherrer, myndigheder, skoleledere m.m. inden for skoler, børnehaveinstitutioner og universiteter. Messen løber af stablen disse dage, og det forventes at omkring 2500 besøger messen i år.

Danmark har i flere år ageret forgangsland inden for moderne skolebyggeri og har gennem årene leveret adskillige flotte eksempler på nytænkende rammer for leg og læring. Danske Ark arrangerer i samarbejde med Eksportrådet i Tyskland igen i år en dansk fællesstand på messen, hvor de danske arkitektfirmaer har mulighed for at fremvise skoleprojekter, udveksle erfaringer og etablere nye samarbejder. Den danske fællesstand fungerer som en ideel platform for at etablere kontakt til beslutningstagere og samarbejdspartnere inden for skolebyggeriet.

- Vi ser Schulbau-messen som et interessant udstillingsvindue for de mange skole- og undervisningsprojekter, vi har arbejdet med gennem de sidste mange år. Nordtyskland og Hamborg er også et interessant marked på det felt for Møller & Grønborg, eftersom vi bl.a. deler kulturforståelse og har de samme ambitioner inden for uddannelsesbyggeri og her ikke mindst på området Leg & Læring, udtaler arkitekt og partner i Møller & Grønborg, Niels Kjølhede.

I 2011 bevilligede Hamborg to milliarder euro til skolerne i Hamborg-området - herunder til udvidelse, sanering og nybyggeri. Bevillingen er nu blevet udvidet til i alt tre milliarder euro, hvilket understreger Hamborgs fokus på skolebyggeri og behovet for en massiv indsats på dette område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141