23948sdkhjf

Ny fugefolie tætner vinduer og døre effektivt

DAFA har udviklet en fugefolie, der tætner 100 procent i én arbejdsgang.
Det nye bygningsreglement fra 2006 har givet byggebranchen nye udfordringer, når det gælder tætning af indvendige samlinger ved vinduer og døre.

Med markedets traditionelle plast- og alufolier er det både tidskrævende og besværligt at opfylde kravene om 100 procent tæt isolering – men en ny klæbende fugefolie fra DAFA gør nu arbejdet både hurtigt, let og effektivt. Resultatet kan også aflæses på varmeregningen, hvor de tætte samlinger typisk betyder en besparelse på 10-20 procent.

DAFA Fugefolie består af en trådarmeret, damptæt sølvfolie, der er pålagt en armeret klæbestrimmel og en stærkt klæbende butylstrimmel. Denne opbygning giver fugefolien nogle helt unikke egenskaber omkring klæbeevne, holdbarhed og tæthed.

Fugefolien leveres som selvklæbende ruller, som blot skal skæres til i passende længder, der klæbes direkte på den monterede karm. Det gør arbejdsprocessen både hurtig, enkel og effektiv – og samler den i én arbejdsgang. Dermed er DAFA Fugefolie et rationelt alternativ til at benytte traditionelle plast- og alufolier, der er besværlige at arbejde med – bl.a. fordi de skal tapes fast hele vejen rundt i en særskilt arbejdsgang.

De nye regler om, at vinduer skal fastgøres på bagmuren, betyder, at det er nødvendigt med isolering hele vejen rundt. Og det kan blive en dyr fornøjelse at sjuske med fugerne, da tætheden til sidst undersøges med en såkaldt blowerdoor-test. Hvis testen afslører utætheder, er der kun en udvej – den dyre og tidskrævende: At afmontere hele inddækningen og gøre arbejdet om.

– Den nye fugefolie er udviklet, så den løser alle de udfordringer, det nye bygningsreglement giver omkring isolering af vinduer og døre. Og samtidig gør produktet arbejdet hurtigere og lettere. Det er et godt eksempel på, at DAFA hele tiden er på forkant med udviklingen gennem produktudvikling og -forbedring, siger salgsdirektør Peter Kleis fra DAFA.

DAFA Fugefolie fås i to varianter: Type E til montering på karmens forkant og type W, der skal monteres på karmens side. Begge typer kan anvendes på alle slags vinduer og døre og er omfattet af DAFAs 10 års produkt- og funktionsgaranti.

Kilde: DAFA - www.dafa.dk

Læs mere om: DAFA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079