23948sdkhjf

Carlsberg dropper metrostation

En ny metrostation på Carlsbergs areal i Valby bliver ikke en realitet. Det er konklusionen efter en undersøgelse, som på Carlsbergs foranledning er blevet gennemført af økonomien i at opføre en ekstra metrostation på grunden i Valby.
- Undersøgelsen har vendt hver en sten, og konklusionen er, at tingene ikke hænger sammen økonomisk, siger Lars Holten Petersen, direktør i Carlsberg Ejendomme, og fortsætter:

- Vores ide med en ekstra metrostation var tænkt som et positivt bidrag til metrosystemet i København. Men undersøgelsen viser, at den ekstra station vil påvirke driften af den nye Metro-cityring negativt, og så giver det naturligvis ingen mening at fortsætte med projektet.

Det var en aftale med parterne bag Metro-cityringen, Transport- og Energiministeriet, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, der førte til undersøgelsen om, hvorvidt Carlsbergs planer om en ekstra station kunne hænge sammen økonomisk.

Undersøgelsen viser, at den ny station ville forøge Metro-cityringens anlægsudgifter med ca. 900 mio. kr., men også at driftsudgifterne fra en ny station ville overstige de forventede ekstraindtægter fra nye passagerer. Nettoeffekten på driftsøkonomien i metroen er derfor klart negativ.

Carlsberg vil i samarbejde med Københavns kommune fortsat bestræbe sig på at tilvejebringe den bedst mulige kollektive trafikbetjening af den kommende nye bydel. Det må blandt andet forventes at føre til et øget fokus på mulighederne for at modernisere og opgradere Enghave Station.

Kilde: Carlsberg - www.carlsberg.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11