23948sdkhjf

BoKlok får Rockwool Prisen

BoKlok boligkonceptet, udviklet af IKEA og Skanska, modtager den 26. marts Rockwool Prisen 2007 for at have sat gang i byggeriet af billigere boliger og skubbe til udviklingen af dansk byggeri.
BoKlok betyder Bo Klogt på dansk, og det er præcis det, der er IKEAs og Skanskas kongstanke for beboerne i deres BoKlok boliger. I Danmark findes boligerne foreløbig i Hillerød og Måløv. Boligkonceptet modtager nu Rockwool Prisen i anerkendelse af, at det medvirker til at udvikle dansk byggeri.

Konkret sætter BoKlok gang i opførelsen af boliger til en fornuftig pris, og kan dermed bl.a. medvirke til, at man ikke behøver en høj indkomst for at erhverve en nybygget bolig også i hovedstadsområdet.

Prisen, der er på 100.000 kr., bliver overrakt af Anne-Grete Holmsgaard (SF), næstformand i Folketingets energipolitiske udvalg. Prisen overrækkes mandag den 26. marts kl. 15.00 på Arkitektskolen i København.

Gode boliger til mange mennesker
Prisen modtages af IKEA og Skanska. Marketingchef i IKEA Danmark, Katarina Hansson siger:

- På vegne af BoKlok er IKEA Danmark og Skanska stolte over at modtage dette års Rockwool Pris. Visionen for BoKlok er at skabe boliger i en god kvalitet til en lav pris sammenlignet med det øvrige marked – og at modtage Rockwool Prisen er bevis på, at det på alle måder kan betale sig at bygge gode boliger til mange mennesker.

Flytter byggeplads ind i fabrikshallen
BoKlok-konceptet så dagens lys i 1996 i Sverige. Det er udviklet af IKEA og Skanska i fællesskab ud fra devisen om, at Skanska er gode til at bygge huse og IKEA har stor erfaring med at producere kosteffektivt og i store volumener. Boligerne bygges for eksempel indendørs i moduler på en fabrik i Sverige.

Dermed medvirker projektet også til at sætte fokus på fordelene ved en øget industrialisering af dansk byggeri, som flytter dele af arbejdet på byggepladsen ind i fabrikshallen, hvor produktionen kan ske mere planlagt og effektivt og uden hensyn til vejret.

I Danmark begyndte samarbejdet i 2004 med opførelsen af 84 lejligheder i Hillerød, og siden er der bygget 39 rækkehuse i Måløv. Boligerne i begge projekter blev solgt på rekordtid.

Penge går til Red Barnet
IKEA Danmark og Skanska har valgt at donere de 100.000 kroner fra Rockwool Prisen videre til Red Barnet, der vil bruge pengene til projektet ’Fri for mobberi’.

Kilde: Rockwool - www.rockwool.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111