23948sdkhjf

Nyt torv bremser trafikken i Aarhus

Igen i år omdannes en central plads i Aarhus, når Aarhus Festuge løber af stablen. I år er det Banegårdspladsen, der bliver et sted for mennesker i stedet for biler.
Det skriver Århus Stiftstidende.

I 2010 blev Store Torv omdannet til Store Skov og sidste og forrige år blev Frederiks Allé omdannet til en bypark under Aarhus Festuge. Igen i år sætter festugen sit markante, fysiske præg på byrummet, når Banegårdspladsen lukkes af for biler for i stedet at give bedre plads til fodgængere.

Ligesom det var tilfældet med parken på Frederiks Allé er det tegnestuen Schønherr, der står i spidsen for projektet på Banegårdspladsen.

Her bliver tale om en 4.000 kvadratmeter stor plads som indrammes og bliver fyldt med grus og hæves 20-40 centimeter, så det kommer op i niveau med banegården. På pladsen opstilles blandt andet en trappepyramide til både ophold og brug for forskellige aktiviteter.

- I dag er det meget fokuseret på, at man fortsætter ned ad Strøget, når man kommer ud fra banegårdsbygningen. Med pladsens nye udformning trækker vi det hele i en anden retning, så man måske får åbnet øjnene for »kulturbananen«, der strækker sig fra Filmbyen på havnen op forbi Rådhuset, Musikhuset og Aros, forklarer Rikke Juul Gram, landskabsarkitekt i Schønherr, til Århus Stiftstidende.

Ligesom tidligere år er formålet med omdannelsen af et travlt, centralt område at give nye vinkler og skabe debat om brug og indretning af byrummet.


Original artikel: http://stiften.dk/kultur/festugen-giver-...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109