23948sdkhjf

CCO vinder arkitektkonkurrence i Stockholm

Den unge tegnestue Christensen & Co (CCO) har vundet en endnu prestigefyldt international arkitektkonkurrence. Tegnestuen har dermed to fornemme internationale konkurrencesejre i trofæskabet – efter mindre end et års drift. Det seneste vinderforslag drejer sig om et nyt universitet i Stockholm på i alt 60.000 m2.
Den nye stockholmske campus er udformet som et levende ensemble af cirkulære bygninger, som giver universitetet en stærk og markant profil og samtidig skaber et inspirerende og attraktivt læringsmiljø med fokus på at fremme kreativitet.

I dommerbetænkningen hedder det bl.a.:

- Dommerkomiteen finder at forslaget har et stort potentiale – det har et enkelt og klart helhedsgreb, som forener både bygninger og landskab – de markante runde bygninger skaber et stærkt ikon for universitetet og projektet har en levende og legende karakter, med interessante indre og ydre miljøer.

Det nye Campus Albano, er placeret umiddelbart ud til skærgården og Hagaparken i den nordlige del af Stockholm. Den skal forbinde de to store universiteter Kungliga Tekniska Högskole og Stockholms Universitet.

De cirkulære institutbygninger, som alle er indrettet omkring indre lyse atrier, giver hvert af de enkelte institutter sin karakteristiske bygningsmæssige identitet og skaber optimale mulighed for sociale kontakter på kryds og tværs mellem studerende og forskere.

I det nye universitet er kedelige lange korridorer erstattet af attraktive åbne studiezoner, som væves ud og ind mellem beplantede gårdhaver og torve og pladser under de høje lyse atrier. De enkelte etager i de runde institutbygninger forskydes dynamisk frem og tilbage, så de nærmest roterer omkring de indre atrier. Første byggeafsnit er tiltænkt et nyt matematisk center, som skal samle alle de matematiske institutter fra de forskellige universiteter i Stockholm.

- Vi har med det nye universitetsprojekt i Sverige slået fast, at CCO ligger helt i front, når det drejer sig om at skabe arkitektoniske rammer, som fremmer de innovative og kreative processer, som jo er helt afgørende i de moderne læringsmiljøer. Samtidig glæder vi os over at kunne trække os sejrrige ud af to inviterede internationale arkitektkonkurrencer inden for det første år i drift, udtaler CCO’s direktør Michael Christensen, der etablerede tegnestuen i maj 2006 efter at have været partner og direktør i Henning Larsens Tegnestue.

Det vindende forslag fra CCO er udført i samarbejde med Marianne Levinsen Landskabsarkitekter samt de svenske ingeniørfirmaer WSP og Incoord.

Kilde: CCO - www.cco.as

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084