23948sdkhjf

Kvantespring i Roskilde

Det 6.650 m² store uderum "Kvantespringet" bliver med en placering ved Danmarks Rockmuseum Roskildebydelen Musicons nye samlingssted og hjerte.
Roskildebydelen Musicons nye samlingssted, kulturtorvet "Kvantespringet", bliver skabt med inspiration fra Lokale og Anlægsfondens udviklingsproces af konceptet "kulturtorvet". Repræsentanter fra Roskilde deltog i udviklingsprocessen og har nu valgt at tage fat på at udvikle deres eget bud på, hvad et kulturtorv skal kunne byde på.

- Musicons virksomheder og kulturinstitutioner står - sammen med professionelle eventarrangører - bag events i både small, medium og large, året rundt i bydelen. Det skal pladserne i Kvantespringet tydeligt indbyde til, og det kan vi nu sikre med støtten fra Lokale og Anlægsfonden. Det glæder mig rigtig meget, fordi hele Musicon-området er et flagskib indenfor spændende byudvikling. Vi satser på en støt stigende aktivitet, og også dette projekt er noget helt særligt, siger Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune, om projektet.

Tematisering med kendetegn
"Kvantespringet" er som byrum Roskilde-bydelen Musicons hjerte. Det bliver en stor plads på 6.650 m², som dog deles op i tre forskellige overordnede temaer, der bindes sammen af mindre veje gennem pladsen. Et ankomst- og opholdsområde med café og udsigt over Kvantespringet. En lege- og bevægelseszone, hvor der både kan udøves kunst og kultur, idræt og leges på en lydlegeplads. Endelig er der eventzonen, hvor der er plads til de store arrangementer, men også de mindre og mere spontane events.

Der tematiseres også i forskellige kendetegn ved Kvantespringet. En 120 meter lang rød løber (skabt af farvet asfalt) kan ses fra Rabalderstræde og ind til rockmuseet - og til næste kendetegn, Søjlepladsen, der ligger ved en af de gamle industrihaller på området, der engang var cementfabrik. Søjlepladsen bliver en oplevelse for sanserne, da tre interaktive installationer med lys og vand aktiveres gennem brugernes bevægelser. Endelig er der et grønt område med plads til både leg og ophold.

Projektets arkitektur og design er udviklet i et samarbejde mellem aktører på Musicon, Danmarks Rockmuseum, Roskilde Kommune samt rådgivere fra SLA, LIW planning, The Consortium og Cowi. Lysdesigner Jesper Kongshaug er konsulent på udviklingen af det lyskoncept, som skal gælde for hele Kvantespringet. Navnet Kvantespringet henviser i øvrigt til, at pladserne skal kunne ændre karakter hurtigt og markant alt efter de aktiviteter, der sker i området.

I alt koster projektet 11,8 millioner kroner at etablere. Roskilde Kommune støtter med 5,1 millioner kroner. Lokale og Anlægsfonden har bevilget 2,6 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095