23948sdkhjf

Metropolzonen på bloggen

Visionerne for fremtidens Københavns er til debat. Arkitekterne schmidt hammer lassen har i samarbejde med berlingske.dk taget initiativ til et fælles forum, hvor de mange meninger kan brydes – alle kan byde ind.
København kommunes planer om en revitalisering af det centrale København – den såkaldte Metropolzone – har for alvor sat Hovedstadens udvikling øverst på dagsord-nen.

Hvordan skal fremtidens København se ud? Skal man bygge i højden, omlægge trafik og anlægge nye offentlige pladser? Og kan man i det hele taget ”tillade sig” at pille ved den eksisterende bystruktur?

En række centrale debattører tager nu bladet fra munden. Det sker i et fælles debatforum, hvor både fortalere og kritikere af Metropolzoneplanerne hver især præsenterer deres tanker og visioner for fremtidens København. På sitet vil alle interesserede københavnere og brugere af byen kunne komme til orde og give deres besyv med i debatten.

- Med det nye debatforum har vi ønsket at skabe en bredere debat. Vi har samlet en kreds af bloggere med vidt forskellige tilgange til emnet. De skal være med til at kickstarte debatten, og så håber vi selvfølgelig, at vi kan få byens borgere og brugere til at tænke med på ’fremtidens København’, udtaler Morten Holm, arkitekt og partner i schmidt hammer lassen.

Om Schmidt hammer lassen
schmidt hammer lassen står i spidsen for et tværfagligt team, der er blevet udvalgt af Københavns Kommune til at komme med et visionsoplæg på Københavns bymidtes fysiske fremtid. Teamet består desuden af ReD Associates, Bosch & Fjord, Moe & Brødsgaard og Buro Happold, samt en en såkaldt Advisory Blog, bestående af mennesker med en række forskellige kompetencer.

schmidt hammer lassen er en international virksomhed med arkitektur- og designopgaver i Danmark, Norden, Europa, Mellemøsten og Asien. Herhjemme er schmidt hammer lassen først og fremmest kendt for udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek ’Den sorte diamant’, ARoS Aarhus Kunstmuseum, DGI Byen i København og Grønlands Kulturhus i Nuuk.

Kilde: schmidt hammer lassen - www.shl.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094