23948sdkhjf

1. spadestik på underjordisk museumsbyggeri

C.C. Contractor står for byggestyringen på den C.F.Møller-tegnede udvidelse af Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum ved Herning
Der skal graves dybt, når der torsdag 26. juni tages 1. spadestik til udvidelsen af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Birk ved Herning.

Hele den 500 kvadratmeter store tilbygning kommer nemlig til at ligge under jorden, og det eneste, der bliver synligt, er et 15 meter langt vindue i græsplænen, som skal skaffe dagslys til de nye udstillingsarealer.

Den nyeste af flere tilbygninger
Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum - CHPEA - blev etableret i 1976, samme år som museets rund museumsbygning med det karakteristiske blå fantasiunivers i kakler på facaden blev opført som nabo til Angligården. Museet er i 1993 udvidet med Prismesalen og da Herning Kunstmuseum i 2009 flyttede ud af Anglibygningen og blev til museets Heart fik CHPEA ekstra plads. Og det er de tre museumsdele, der nu bliver bundet sammen med den underjordiske tilbygning.

Tilbygningen er - som både Angli-gården og de to øvrige elementer i Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Mueseum - tegnet af C.F. Møllers Tegnestue i Aarhus, mens herningensiske C.C. Contractor står for byggestyringen.

Den 15 millioner kroner dyre tilbygning kan i høj grad lade sig gøre at realisere takket være Carl-Henning Pedersens enke, Sidsel Ramson. Blandt støtterne er Augustinusfonden, som støtter museumstilbygningen med en donation på 2,5 millioner kroner. Selve grunden til byggeriet har Midtjysk Skole- og Kulturfond foræret til museumsudvidelsen.

Byggeriet forventes at stå færdigt i efteråret 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094