23948sdkhjf

JCN Bolig vinder projekt til 91 millioner

I Aarhus tager Boligforeningen af 10. marts 1943 nu hul på sit første nybyggeri i 12 år. Totalentreprenøren er netop udpeget.
Sammen med P+P Arkitekter, Lumo Arkitekter, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og ByMunch Landskabsarkitekter skal JCN Bolig A/S stå for opførelsen af 63 et- og to-plans boliger for Boligforeningen af 10. marts 1943.

Opgaven er kommet i hus i konkurrence med fire andre teams, og projektet, der løber op i 91 mio. kr., skal opføres på en tidligere gartnerigrund i Gl. Egå ved Aarhus og kommer således til at ligge på kanten mellem by og land med udsigt ud over byen.

- Det er første gang i 12 år at Boligforeningen af 10. marts 1943 bygger nyt, og vi er derfor ekstra stolte over at blive udvalgt som entreprenør på dette projekt, siger regionschef Lars Adamsen, JCN Bolig.

Byggestart til efteråret
Vinderprojektet består af 40 rækkehuse i ét plan og 23 rækkehuse i to plan. Alle boliger vil fremstå med facader i tegl. Ved alle boliger er der intime gårdhavemiljøer, hvor væggene er beklædt med træ.

På den tekniske side opfylder bebyggelsen med valg af isolering, klimaskærm og øvrige tekniske løsninger kravene for bygningsklasse 2020, ligesom vinderprojektet har ventilationsanlæg i de enkelte boliger med regulering af luftskifte for et godt termisk indeklima.

- Efter udløbet af stand still-perioden starter kontraktforhandlingerne den 1. juli. Herefter forventer vi hurtigt at kunne indsende ansøgningen om byggetilladelse, således at selve byggeprocessen kan starte op midt på efteråret, siger Lars Adamsen.

Bedømmelseskomiteen beskriver vinderprojektet således:
”Projektet imødekommer ønsket om gode udsigtsforhold, samtidig med at der meget overbevisende er tilgodeset flest mulige et-planboliger. Den landskabelige disponering af udenomsarealerne giver meget gode muligheder for hygge, leg og fællesskab. Ønsket om bilfrie områder er godt tilgodeset.

Facadeudtrykkene udtrykker en god imødekommende arkitektur, som virker understøttende for fællesskab. Boligindretningen er moderne og veldisponeret med gennemlysning. Yderligere er de gode lysforhold fremhævet med ovenlys.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093