23948sdkhjf

Flügger vinder markedsandele

Trods et vigende marked har Flügger i forretningsåret 2013/2014 formået at tage markedsandele og øge både top- og bundlinje. Stine Bosse udtrykker forsigtig optimisme.
- Vi kan se lyset i en forandret verden. At kunne sige dette – som bestyrelsesformand – efter nogle vanskelige år, er udtryk for en forsigtig optimisme. Trods store udfordringer har Flügger vist sig at være en robust virksomhed. I et vigende marked har Flügger kontrolleret taget markedsandele og er i gang med at øge virksomhedens fokus til også at handle om bundlinje, skriver bestyrelsesformand Stine Bosse i årsrapporten.

Top- og bund øget
Forretningsåret 2013/2014 har vist en positiv udvikling i både nettoomsætning og det primære driftsresultat. Nettoomsætningen landede på 1.924 mio. kr. sammenlignet med 1.874 mio. kr. året før, hvilket svarer til en fremgang på knap 3%.

Det primære driftsresultat blev på 88 mio. kr. hvilket er en fremgang på 29,2 procent fra året før, hvor driftsresultatet endte på 68 mio. kr.

Salgsudviklingen var positiv på de fleste af koncernens markeder på trods af en vigende efterspørgsel på de skandinaviske markeder, hvilket er udtryk for at koncernen vinder markedsandele – i lokalvaluta var salgsudviklingen +4% i Danmark, +6% i Sverige, +3% i Norge +19% i Polen samt +19% i Kina.

I det nye forretningsår 2014/2015 forventes koncernens salg fortsat at vokse og der er budgetteret med en omsætning på knap 2 mia. kr., mens det primære driftsresultat forventes at lægge sig i niveauet 100-120 mio. kr.

CEO om året der gik & året der kommer
Administrerende direktør Peter Røpke skriver i årsrapporten:

- Sammenligner vi med sidste år, har 2013/14 været et positivt år for Flügger med mersalg og forbedret indtjening trods vigende markeder.

- Vi vurderer det opnåede resultat positivt, ikke mindst fordi der er foretaget nedskrivninger på varelageret på 16 mio. kr. i forbindelse med en sortimentsoprydning samt goodwill nedskrivninger på 9 mio kr. relateret til butikker i Skandinavien.

- Jeg glæder mig over at være en del af teamet, som satser på sund, organisk vækst med respekt for interessenterne: Aktionærer, kunder, samfund og medarbejdere. Det er nok realistisk at forvente, at
efterspørgslen også i 2014/15 vil være svag, men organisationen består af medarbejdere, som er indstillet på at gøre en forskel, og vi tror på et bedre resultat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125