23948sdkhjf

København kickstarter ambitiøst energiprojekt

16.000 kvadratmeter skal renoveres og yderligere 84.000 kvadratmeter analyseres som led i et nyt ESCO-samarbejde mellem Københavns Kommune og Schneider Electric Danmark.
Schneider Electric Danmark har netop indgået aftale med Københavns Kommune om energirenovering af fem energitunge ejendomme. Projektet vil medføre store energibesparelser, en økonomisk gevinst på 840.000 kr. om året samt ikke mindst øget komfort og bedre indeklima for medarbejdere og borgere i kommunen.

Det nye partnerskab, der har fokus på både energibesparelser, øget effektivitet og trivsel, betyder, at Københavns Kommune med en investering på 7,5 mio kr. får garanti for en samlet energibesparelse på ca. 30%, der svarer til ca. 840.000 kr. om året.

I første omgang fokuseres der på de 16.000 kvadratmeter i de fem udvalgte ejendomme – og dernæst skal der laves energianalyser i 30 øvrige ejendomme, svarende til 84.000 kvadratmeter med en investeringsramme på 37 mio. kr.

- Det er fantastisk, at vi via et offentligt privat samarbejde kan få styr på energiforbruget og forbedre indeklimaet i en energitung del af Københavns bygninger. Jeg er glad for, at vi samtidig opnår en garanteret reduktion i energiforbruget. Vi skal gøre noget mere af den slags, hvis vi skal nå målet om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

Samarbejdet er udformet som et ESCO-projekt, hvor investeringerne betales af de garanterede energibesparelser. Såfremt Schneider Electric ikke er i stand til at realisere den garanterede besparelse, så udbetaler Schneider Electric differencen mellem den realiserede og garanterede sum til Københavns Kommune, som derved er sikker på, at investeringen tjener sig selv hjem igen.

- Mange andre danske kommuner kunne drage fordel af denne samarbejdsform, hvilket også Udbudsrådet tidligere har konkluderet. Kommuner, der indgår i et ESCO-samarbejde, får gennemført mere omfattende energirenoveringer, hurtigere og med større besparelser som resultat sammenlignet med kommuner, der vælger at gøre det selv. Samtidig giver garantien for besparelsen bygningsejeren budgetsikkerhed mange år frem i tiden, siger Casper Højgaard, salgschef i Schneider Electric Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141