23948sdkhjf

Sjælsø: Fokus på vækst og risikospredning

Sjælsø Gruppen kan konstatere, at den positive udvikling fortsætter for selskabets aktiviteter i såvel Danmark som de øvrige nordiske lande.
Sjælsø Gruppen forventer at etablere og sælge flere nye erhvervs- og retailprojekter i 2007. På det danske boligmarked konstateres i forhold til 2. halvår 2006 stigende aktivitet med en fornuftig markedsudvikling.

Nye projekter i Polen med projektværdi på kr. 1,1 mia.
I Polen vil Sjælsø Gruppen have fokus på etablering af boligprojekter i Warszawa og retailprojekter uden for Warszawa området, med særligt fokus på de mere end 40 byer i Polen med mere end ca. 100.000 indbyggere.

Aktiviteterne i Polen er igangsat i 1. kvartal 2007. Det er allerede på nuværende tidspunkt lykkes at etablere et spændende boligprojekt i Warszawa og et retailprojekt i det nordlige Polen. I Warszawa bydelen Wilanow har Sjælsø Gruppen erhvervet en meget attraktiv og velbeliggende grund til boligformål, der giver mulighed for en samlet bebyggelse på ca. 45.000 kvadratmeter.

De to nye projekter i Polen har en samlet projektværdi på ca. kr. 1,1 mia., og styrker Sjælsø Gruppens pipeline yderligere.

Fokus på vækst udenfor Danmark
Den internationale ekspansion og etableringen på retailmarkedet sikrer en række nye forretningsmuligheder og en forbedret risikoprofil med stærkt reduceret afhængighed af det danske boligmarked.

Sjælsø Gruppen forventer derfor, at koncernens omsætning indenfor en kortere periode vil være fordelt med ca. 1/3 på
henholdsvis bolig-, erhvervs- og retailmarkedet, samt at op imod halvdelen af omsætningen ligger uden for Danmark.

Fortsat stærk pipeline
Etableringen af nye projekter i Polen og Sverige sikrer, at Sjælsø Gruppen fortsat råder over en stærk pipeline med
spændende projektmuligheder på flere markeder.

Sjælsø Gruppen har løbende fokus på at sikre en stærk pipeline, der matcher efterspørgslen fra lejere, investorer og boligkøbere, og pipelinen udbygges løbende så det til stadighed er muligt at udbyde spændende projekter i alle de nordiske lande og Polen.

Den aktuelle pipeline har en projektværdi på ca. 24 mia.kr. med en forventet udviklingsperiode på 6-8 år.

Uændrede forventninger til 2007 og 2008
Sjælsø Gruppen fastholder tidligere udmeldte forventninger for 2007 og 2008. Der forventes således fortsat et resultat før skat for 2007 på kr. 800 - 1.000 mio., og et fortsat højt aktivitetsniveau i 2008.

Kilde: Sjælsø Gruppen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078