23948sdkhjf

Rådhusbyggeri til tiden

De arkæologiske udgravninger ville udskyde byggestart på rådhusudvidelsen i Tønder med fire måneder, men Museum Sønderjylland trækker nu i land. Udbud er snart på vej, lover kommunen.
Hvis de arkæologiske udgravninger skulle gennemføres i fuldt omfang, ville byggestart være blevet udskudt med ca. fire måneder. I lyset af den nye situation arbejder kommunens teknikere nu med at tilpasse og konkretisere tidsplanen, så udbud mv. kan igangsættes snarest.

Museum Sønderjylland gennemførte i juni en forundersøgelse af området, hvor rådhuset skal udvides og meddelte på den baggrund, at der skal udføres arkæologiske udgravninger for ca. fem mio. kr. på kommunens regning.

Men efter en nærmere gennemgang af byggeprojektet og resultaterne af forundersøgelsen er museet nu nået frem til, at der ikke er belæg for at kræve egentlige arkæologiske udgravninger. Det har museet oplyst på et møde med repræsentanter for Tønder Kommune og Sleth-arkitekterne.

- Vi havde en god dialog, og jeg er selvfølgelig meget tilfreds med museets konklusion om, at der alligevel ikke er belæg for at kræve arkæologiske udgravninger i hele byggefeltet, siger borgmester Laurids Rudebeck.
Udbud kommer snart
Det er dog et stort ønske for museet, at der i den vestlige del af byggefeltet op mod Slotsbanken og i den tidligere voldgrav, som omgav slottet, kan gennemføres en mindre forskningsudgravning, som kan belyse dele af slottets tidligste historie og dermed også grundlæggelsen af Tønder.

Borgmester Laurids Rudebeck vil gerne drøfte dette ønske og høre nærmere om økonomi og tidshorisont. Derfor er det aftalt, at museet snarest fremsender budget og tidsplan, og derefter vil borgmesteren foranledige, at ønsket kommer til politisk behandling.

Hvis de arkæologiske udgravninger skulle have været gennemført i fuldt omfang, ville byggestart være blevet udskudt med ca. fire måneder. I lyset af den nye situation arbejder kommunens teknikere nu med at tilpasse og konkretisere tidsplanen, så udbud mv. kan igangsættes snarest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093