23948sdkhjf

Nyt BIM-lab til bygningskonstruktører

Med en million kroner fra Hoffmanns Mindefond i ryggen retter VIA University College nu et skarpt fokus mod den digitale udvikling i byggeriet.
Den danske byggebranche halter i sammenligning med mange andre lande bagefter, når det gælder anvendelse af BIM til avanceret modellering og simulering af bygninger i 3D. Derfor kan betydningen af det nye laboratorium næppe overvurderes, mener man hos VIA University College i Horsens.

- 3D-modellen gør det muligt at eksperimentere med tilpasning af materialer og konstruktioner i de indledende faser, og gør det nemt at optimere et byggeri. Men mulighederne er samtidigt den store udfordring. For ét er, hvad BIM kan, noget andet er at finde ud af at bruge BIM på den rigtige måde, siger Lotte Thøgersen, der er uddannelsesleder for bygningsingeniøruddannelsen og forskningschef for byggeri på VIA.

Hun er overbevist om, at vi i fremtiden vil se de traditionelle faggrænser mellem ingeniører, konstruktører og arkitekter blive afløst af samarbejdende teams, ligesom udviklingen går i retning af langt større specialisering inden for udvalgte områder i byggeriet.

Ifølge Ole Lynggaard, der er leder uddannelsen til bygningskonstruktør, vil etableringen af det nye laboratorium række ud over de to etablerede byggeuddannelser på VIA. Byggebranchen har et betydeligt behov for digital opgradering af ingeniører, konstruktører og arkitekter, og derfor vil VIA også satse målrettet på efter- og videreuddannelse inden for BIM.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094