23948sdkhjf

Cityringen forsinkes med syv måneder

Metrobyggeriets anlægsbudget øges samlet med 4 pct., svarende til 1,0 mia. kr., og åbningen udskydes til juli 2019.
Metroselskabet har henover sommeren forhandlet en ny tidsplan for Cityringen på plads med entreprenørkonsortiet Copenhagen Metro Team (CMT).

I en pressemeddelelse oplyser bestyrelsesformand Henning Christophersen, at Cityringens åbning fastsættes til juli 2019, syv måneder senere end oprindeligt forudsat.

Samtidig øges anlægsbudgettet med 4 pct., svarende til 1,0 mia. kr. De 4 pct. dækker dels udgifter som følge af den øgede anlægsperiode (0,7 mia. kr.), dels udgifter til naboerstatning som følge af den nye lov (0,3 mia. kr.). Hertil kommer tabte passagerindtægter og øgede renteudgifter på 0,2 mia. kr.

Henning Christophersen erkender, at metrobyggeriet har været gennem en svær periode med mange byggestop det seneste år. Han lægger dog samtidig vægt på, at der nu er sikret faste rammer for resten af byggeperioden.

- Vi har fået et fornuftigt forhandlingsresultat, og med den nye lov begrænses den betydelige risiko, der var for store kommende forsinkelser og fordyrelser, hvis de uklare rammer på projektet fortsatte. Samtidig indeholder aftalen vigtige initiativer, der skal give Metroselskabet bedre mulighed for at sikre ordnede løn- og arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø blandt alle ansatte på projektet, siger Henning Christophersen.

Metroselskabets bestyrelse skal behandle sagen på det førstkommende møde d. 29. august, hvor de skal træffe beslutning om at indstille aftalen til godkendelse hos Metroselskabets ejere, Staten, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096