23948sdkhjf

Supersygehus bliver mindre end planlagt

Usikkerhed om økonomien får Region Syddanmark og totalrådgiver til at skære 20.000 m² til ’ikke-kliniske formål’ af det kommende Nyt OUH.
Konsortiet Medic OUH:
KHR Arkitekter A/S
White Arkitekter A/S
White Arkitekter AB
Dall & Lindhardtsen A/S
WSP Sverige AB
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S

Underrådgivere:
Schønherr A/S med Viatrafik
Lohfert & Lohfert A/S
Søren Jensen Rådgivende Ingeniører A/S
Balslev Rådgivende Ingeniører A/S
Totalrådgiveren Medic OUH har henover sommeren bearbejdet projektet, fordi region og bygherrerådgiver har været i tvivl om, hvorvidt økonomien kunne holde.

Innovationsudvalget i Region Syddanmark er på et møde den 21. august blevet orienteret om forslaget og forventer på baggrund af ændringerne, at totalrådgiveren kan føre byggeriet til ende.

- Vi har været tvunget til at stoppe processen, så vi var sikre på, at planen kunne leve op til de krav, som er pålagt byggerier for kvalitetsfondsmidler. Vi ville simpelthen ikke risikere at stå med et byggeri, der skulle beskæres i forbindelse med et udbud. Jeg er derfor glad for, at alt tyder på, at vi igen er på rette spor, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Region Syddanmark estimerer nu, at byggeriet vil stå færdigt i midten af 2022.

Trygge ved projektet
De centrale udfordringer i projektet har blandt andet handlet om, hvorvidt der var afsat for store arealer til andet end kliniske formål, og hvorvidt økonomien i byggeriet af Nyt OUH kunne holde. De usikkerheder er nu afklaret, siger Karsten Uno Petersen.

- Vi er blevet enige med Medic OUH om problemerne i projektet, og de er blandt andet kommet med gode forslag til at eliminere noget af spildpladsen, som vi mener, ville fordyre byggeriet unødigt. Vi er tilfredse med deres forbedringsforslag, som gør os trygge ved økonomien og projektets fremtid. Forslagene skal stadig bearbejdes, men vi er overbeviste om, at Medic OUH kan levere et robust og effektivt sygehus i 2022, lyder vurderingen fra udvalgsformanden.

Reduktion af areal
Region Syddanmark ønskede at reducere antallet af kvadratmeter, som ikke skal bruges til kliniske formål. Og den nye plan betyder, at der bliver skåret 20.000 etagekvadratmeter til ikke-kliniske formål af byggeriet, samt at der er mulighed for at reducere arealet yderligere. Dermed vil regionen leve op til kravene til kvalitetsfondsbyggerier.

Reduktionen af kvadratmeterne kommer ikke til at ændre på kvaliteten af behandlingen på sygehuset, ligesom det heller ikke kommer til at påvirke mulighederne for at udbygge Nyt OUH på et senere tidspunkt. Foruden reduktionen af arealet, stiller Medic OUH med en ny organisation og bemanding, som regionen har tillid til kan færdiggøre dispositionsforslaget og gennemføre de næste faser.

Dispositionsforslaget forventes at blive fremlagt for de politiske udvalg og regionsrådet i henholdsvis marts og april 2015. Derefter vil totalrådgiveren kunne starte på næste fase af projektet.

Medic OUH vandt i sommeren 2011 projektkonkurrencen om Nyt OUH. Projektet har et samlet budget på 6,3 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109