23948sdkhjf

Internationale BIM-eksperter gæster Aarhus

Oplægsholdere fra Italien, Portugal, Frankrig, Tyskland, UK, Holland og Norge tegner et aktuelt billede af BIM i Europa den 2. oktober.
Aarhus er igen i år centrum for formidling af de nyeste internationale trends inden for Building Information Modeling, når BIM Aarhus inviterer til konferencen ”BIM Europe” torsdag den 2. oktober på Arkitektskolen Aarhus.

Som navnet indikerer, vil konferencen præsentere en række fremtrædende arkitekter, ingeniører, entreprenører og organisationer – alle med det tilfælles, at de er dybt engagerede i udviklingen af BIM.

Om BIM Aarhus
BIM Aarhus er et professionelt netværk med fokus på Building Information Modeling. Netværket er en nonprofit vidensdelende organisation med fokus på dialog, tværfaglighed og samarbejde.

Foreningen har gennem mere end tre år afholdt en lang række faglige netværksmøder samt to store konferencer i Aarhus; BIM Finland i 2012 og BIM UK i 2013 - begge med over 320 deltagere.

Foreningen har i dag flere end 350 medlemmer, alle med indgående BIM-faglig baggrund og interesse. De repræsenterer rådgiverbranchen, entreprenørbranchen, offentlige og private bygherrer, offentlige myndigheder, producenter og undervisningsinstitutioner.
Konferencens tema vil være anvendelse af BIM i alle byggeriets faser i forbindelse med arbejdsprocesserne internt i firmaerne og det digitale samarbejde mellem parterne på tværs af landegrænser og fag.

Med indlæg fra Italien, Portugal, Frankrig, Tyskland, UK, Holland og Norge tegnes et opdateret og vidtspændende billede af BIM i Europa. Samtidig udpeges tendenser og visioner for fremtidens digitale processer i byggebranchen.

Bouygues Construction i Frankrig og Max Bögl Group i Tyskland er nogle af Europas største ingeniør-og entreprenørfirma med referencer over hele verden.

Arkitektfirmaet MVRDV i Holland er kendt for en dristig og banebrydende arkitektur og Studio Fuksas i Italien er et af de mest avancerede arkitektfirmaer i Europa med spektakulære bygningsværker over hele verden.

António Ruivo Meireles fra ndBIM Virtual Construction i Portugal vil fortælle om rejsen mod BIM i Grupo Mota-Engil , et portugisisk entreprenørfirma med store anlægsarbejder i Europa, Latinamerika og Afrika.

Marius Sekse fra Norge vil give et indblik i, hvordan der arbejdes med BIM i skabelsen af landskabsarkitektur og design samt ved anlæg af infrastrukturprojekter. På video fra London vil Adam Matthews, der leder den internationalt sammensatte rådgivningskomité for Europaparlamentet, give en orientering om arbejdet i EU i forbindelse med krav om brug af BIM i offentlige EU-udbud.

Tilmelding
Takket være en lang række sponsorater er deltagelsen i konferencen gratis, men der kræves dog tilmelding. Fristen er den 26. september. Se mere på www.bimaarhus.dk .

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078