23948sdkhjf

Skub i energirenoveringen i Skive Kommune

EnergiMidt og Energibyen Skive samarbejder om et nyt projekt, som skal sætte skub i private energirenoveringer.
Et nyt projekt skal inspirere flere til at isolere bedre, bruge vedvarende energikilde og på anden vis reducere energiforbruget i private boliger - helt i tråd med et af de overordnede mål i Skive kommunes klima og energistrategi.

Kernen i projektet er tilbud om gratis energitjek med forslag til energirenoveringer til borgerne. Det kan være forslag til, hvordan huset kan isoleres noget bedre, hvilken form for energikilde, der vil være hensigtsmæssig i fremtiden, herunder om det kan betale sig at investere i solceller, solvarme, biomassekedler, varmepumper eller blive tilsluttet det lokale fjernvarmenet.

Projektet finansieres af EnergiMidt og Skive Kommune i fællesskab og startskuddet går 1. september. I første omgang bliver tilbuddet givet til to landsbyer, Rødding og Durup, og til et område i Skive.

Store besparelser i tidligere projekt
Erfaringerne fra blandt andet Fur viser besparelser efter to år på op til 23 procent el-besparelser, 16 procent besparelser og 24 procent flere vedvarende energianlæg.

- Det nye projekt er et kærkommet initiativ til at sætte skub i energibesparelserne. Vi har med glæde fulgt udviklingen på Fur, hvor EnergiMidt et stykke tid har sørget for en bedre energiøkonomi hos borgerne. Derfor er vi også meget glade for, at det er lykkedes at skabe et samarbejde mellem EnergiMidt og Energibyen Skive om at udbrede de gode erfaringer fra Fur til Salling og resten af Skive Kommune, udtaler borgmester i Skive kommune, Peder Christian Kirkegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095